Redovito jedenje ovih vrsta voća pozitivno utječe na zdravlje i izgled kože

Foto: Shutterstock

HRANA i pića koja konzumiramo utječu na cjelokupno tijelo, pa tako i na zdravlje i izgled kože. Mnogi žele da njihova koža što dulje izgleda sjajno, mladoliko i zdravo, a kombiniranje rutine njege kože te uravnotežene prehrane važno je za ostvarivanje tih rezultata. Ako želite da vam koža još i prije dolaska ljeta postane blistava i izgleda vrlo zdravo, u prehranu biste češće trebali uključiti ove vrste voća.

Kivi

Kivi je kiselo voće koje sadrži vitamin E i antioksidanse koji mogu pozitivno utjecati na izgled kože. Ovo voće bogato je vitaminom C koji pomaže povećati razinu hidracije u tijelu, što automatski utječe i na kožu, a utječe i na blistav i mladolik izgled kože, prenosi Health Shots.

Bobičasto voće

Bobičasto voće nema samo bogat okus, već je prepuno korisnih nutrijenata i vitamina. U raznolikom bobičastom voću nalaze se vitamini poput vitamina C, A, B, E, K, B1, B2, B12 i omega masnih kiselina. Često jedenje bobičastog voća može povećati razinu kolagena u koži te pridonijeti ujednačenom tenu kože. 

Mango

Poznato kao vrlo ukusno tropsko voće, mango sadrži vitamine A, C, E i K, kao i flavonoide te beta-karoten, prenosi Health Shots. Uz to, mango je obogaćen vlaknima i protuupalnim svojstvima te može pomoći u zaštiti kožne barijere od oštećenja i promovirati zdravlje kože.

Pročitajte više