Kći Muhammeda Alija otkrila kako izbjeći debljanje tijekom blagdana

Foto: EPA EFE

BIVŠA boksačica i kći Muhammeda Alija Laila Ali podijelila je par savjeta o tome kako izbjeći gomilanje kilograma tijekom blagdana. Uvjerava da i dalje možete uživati u hrani.

No kaže da ne postoji pravilo po kojem tijekom blagdanske sezone morate skupiti kilograme koji će naškoditi vašoj liniji. Ova 41-godišnja majka dvoje djece kaže da se možete posve prepustiti blagdanskim čarima, ali sve što trebate je plan.

Smislite plan

"Ono što se događa u blagdansko vrijeme je to da jedemo bogatiju hranu od uobičajene, hranu koju inače ne biste jeli. Još su tu i blagdanske proslave i slične stvari. Prije svega, morate smisliti plan. Umjesto da kažete 'normalno je da se udebljam', morate reći, 'spriječit ću da se to dogodi'", izjavila je Laila, prenosi portal HollywoodLife.

Ipak, teško je odoljeti ponuđenoj finoj hrani pa Laila zato predlaže da se najedete zdrave hrane prije nego što krenete u goste ili na zabavu. 

"Tako nećete doći gladni i odmah navaliti na hranu. Naravno da želite uživati, ali dođite s nešto hrane u trbuhu, a ne gladni i onda po malo probajte svu tu raznu hranu na stolu, tako da ništa ne propustite", kaže ona.

Jedite puno povrća

Laila predlaže da se najedete povrća i namirnica koje su bogate hranjivim sastojcima.

"Prvo ću se najesti salate i povrća, a zatim ću uzeti manju porciju hrane punu šećera i ugljikohidrata", kaže ona. 

Ako ste zaduženi za kuhanje blagdanske hrane, Laila preporučuje da pokušate s nešto lakšim namirnicama.

"Već radimo hrpe priloga i jela punih proteina. Onda dolazi desert. Pojedete tisuće i tisuće kalorija. Umjesto toga smanjite broj tih kalorija jednostavnim stvarima poput upotrebe manje maslaca i ulja", rekla je.

Također, kontroliranje veličine porcija za Lailu je - sve.

Budite aktivni

Naravno, umirovljena sportašica i kći legendarnog boksača Muhammeda Alija kaže da biste trebali pokušati ostati aktivni i tijekom blagdana.

Također preporučuje da pijete puno vode. Ako vam je to teško, ima savjete kako aromatizirati vodu svježim voćem i biljem. 

"Obožavam dodavati ružmarin i limun. Svježi ružmarin je nevjerojatan u vodi s malo limuna. Vodu stavite u staklenu posudu, dodajte cijelu grančicu ružmarina i malo limuna. Stvarno je okus iznenađujuće dobar", rekla je.

Također je rekla kako su ispijanje mineralne vode i ledenog čaja drugi dobri načini da osigurate da tijelo ima dovoljno tekućine. Naravno, kako bi ispralo sve neželjene tvari koje hranom unesete za vrijeme blagdana.
 

Pročitajte više