Kelly Osbourne tvrdi da nije koristila Ozempic. Evo kako je točno skinula 40 kila

KELLY Osbourne opovrgnula je glasine da je uz Ozempic, lijek za dijabetes, skinula 40 kilograma.

Ozempic je primarno namijenjen osobama s dijabetesom, no postiže rezultate i kod ostalih koji žele smršavjeti. Zbog toga je na glasu kao "lijek za mršavljenje", a brojne slavne osobe, poput Rebel Wilson, priznale su da im je pomogao u gubitku kilograma. Također, majka Kelly Osbourne, Sharon Osbourne, objavila je da je uspjela značajno izgubiti na težini dok je uzimala lijek, ali je podijelila i upozorenje.

"Možete izgubiti puno kilograma, ali i lako postati ovisni o tome, što je vrlo opasno", rekla je.

Međutim, Kelly tvrdi da joj Ozempic nije bio saveznik u mršavljenju nakon što je rodila 2022. Kaže kako je samo izbacila šećer i ugljikohidrate iz prehrane, što je dovelo do gubitka od čak 40 kilograma.

"Znam da svi misle da uzimam Ozempic, ali ne uzimam. Ne znam odakle to. Moja mama ga je uzimala", pojasnila je.

"Imala sam gestacijski dijabetes i morala sam izgubiti kilograme koje sam nakupila tijekom trudnoće. U suprotnom, bila bih izložena povećanom riziku od dijabetesa, što nisam željela. Izbacila sam šećer i ugljikohidrate te brzo smršavjela", dodala je.

Sharon Osbourne požalila se na nuspojave Ozempica. Izjavila je kako je svjesna da je skinula previše kilograma, a požalila se i na žeđ, gubitak apetita te stalne mučnine. Također je rekla da lijek treba držati podalje od tinejdžera koji bi ga mogli zloupotrijebiti.

Američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) objavila je da "dobrobiti Ozempica nadmašuju njegove rizike."

Pročitajte više