Komičar je skinuo je 27 kilograma 41-dnevnim postom. Liječnici: To je opasno

U podcastu Joea Rogana, američki komičar Kevin James, najpoznatiji po ulozi Douga Heffernana u seriji Kralj Queensa, otkrio je da je uz 41-dnevni post skinuo 27 kilograma.

Tijekom posta, James je konzumirao samo vodu i malo soli kako bi nadoknadio elektrolite, što je dovelo do dramatičnog gubitka kilograma. Ipak, vrlo brzo vratio se na staro.

"Skinuo sam 27 kilograma, nisam pio ni vitamine. Očistio sam sve iz sebe", rekao je.

Iako je stroga dijeta dala rezultate, nikome se ne preporučuje. Studije podupiru potencijalne prednosti povremenog posta u borbi protiv pretilosti, ali što se tiče uspostavljanja zdravih dugoročnih navika, znanost je jasna - ljudi koji gube težinu sporim, ali ujednačenim tempom, vjerojatnije neće vratiti izgubljene kilograme. Brzo mršavljenje bez dugoročnog plana također može dovesti do niza zdravstvenih problema, poput razvoja žučnih kamenaca.

Liječnici i stručnjaci za prehranu slažu se da je 41-dnevni post, kojeg je slijedio James, više nalik gladovanju. Uz pravilnu hidrataciju, ljudsko tijelo može preživjeti bez hrane od nekoliko tjedana do tri mjeseca, ovisno o zalihama masti i mišića.

Međutim, to može imati ozbiljan štetan učinak na vitalne organe tijela, uključujući srce, gušteraču, crijeva i endokrini sustav. Johns Hopkins Medicine navodi da svaki post duži od 24 sata može dovesti do potencijalnih opasnosti za zdravlje.

James je i sam priznao da nije mršavio na najzdraviji način te da je nakon toga vratio većinu kilograma. Danas se pokušava usredotočiti na svoju prehranu i uspostaviti održivu rutinu kako bi godinama ostao u dobroj formi.

Pročitajte više