Kraljica donjeg rublja je bila ovisnica o brzoj hrani, a danas ima 52 kilograma manje

OKRUŽENA nekima od najljepših žena na svijetu kraljica donjeg rublja Michelle Mone još je više osjećala manjak samopouzdanja. U to vrijeme je nosila neupadljivu i dosadnu odjeću, kako bi sakrila višak kilograma.

"Htjela sam biti poput njih i da ljudi kada me vide govore koliko sam prekrasna. No ja to nikada nisam bila", prisjetila se.

Ipak, danas je ona potpuno druga osoba.

"Nikad nisam sebe smatrala glamuroznom ženom, ali sada kada gledam slike, mislim da možda i jesam glamurozna. Čitam komentare koji govore da izgledam kao sestra moje 26-godišnje kćeri. Da se netko kladio sa mnom u milijun funti da ću dobivati takve komplimente, kladila bih se da se to nikada neće dogoditi", priznaje Michelle.

Priznaje da je u prošlosti često plakala kada bi gledala svoje fotografije. No sve se promijenilo kada je počela tretirati svoju prehranu kao i svoj posao. Naime, baš kao što ima poslovni plan, tako je osmislila i plan prehrane.

Inspiracija za takav pristup gubitku kilograma i mijenjaju navika bila je bivša supruga Roda Stewarta, manekenka Rachel Hunter.

"Bili smo na plaži u Miamiju, a ja sam pogledala Rachel i pomislila kako nas dvije imamo jednako godina, ali u jednu mene bi stale čak tri nje", ispričala je Mone.

Kako kaže, Rachel je bila prekrasna i sretna, a ona je nosila "najveće elastične hlače koje ste vidjeli u životu i koje izgledaju poput šatora".

Upravo je kava s Rachel sve promijenila.

"Primila me za ruke i rekla mi: 'Ti si nevjerojatna poslovna žena, zašto ne tretiraš svoje tijelo kao što se ponašaš prema svom poslu? Zašto zlostavljaš svoje tijelo?'", rekla je Mone.

Bilo je to 2006. godine, a put do njezinog današnjeg izgleda nije bio nimalo lak. Naime, u najtežoj fazi je imala više od 115 kilograma, a danas tek 63. U međuvremenu je doživjela brojne uspone i padove. Gubila je težinu, a potom je vraćala. No najteže se nosila s rastavom braka kroz koju je prošla 2012. godine. Tada je pala u depresiju i tješila se uživanjem u nezdravoj hrani, ali i pretjerivanjem u ispijanju alkohola. Bio je to začaran krug.

Danas joj je najveća potpora zaručnik Doug Barrowman, milijarder s kojim se nedavno trebala vjenčati, ali je njihovo vjenčanje odgodila pandemija. Osim što joj je pomogao pronaći najbolje programe vježbanja za nju, pomogao joj je i da mentalno ojača. 

Michelle je donedavno vježbala šest puta tjedno, a sada vježba čak i do tri puta dnevno. Uz savjete nutricionista promijenila je prehranu - izbacila je kruh, tjesteninu i krumpir. Ne jede ništa nakon 19:30, a meso jede samo jednom tjedno. Dnevno pije čak pet do šest litara vode, a na njezinom meniju se često nalaze zeleni sokovi te proteinski shakeovi, piše The Sun.

"Ujutro odradimo kružni trening, nakon ručka slijedi još jedan trening, a navečer 90 minuta provedemo u brzom hodanju", opisala je njihovu rutinu.

Michelle je izdvojila i nekoliko najvažnijih savjeta:

1. Riješite se sve nezdrave hrane. Ako je tu, pojest ćete je.
2. Počnite hodati. Započnite tako što ćete hodati do kraja svoje ulice i svakodnevno povećavajte udaljenost. Vodite dnevnik onoga što radite, a bilježite i promjene u svojoj težini.
3. Kad osjetite želju za čokoladom ili čipsom, razmislite o tome zašto ste sada zdraviji i kako ćete se osjećati nakon što zagrizete tu hranu. Sve je u vašoj glavi.
4. Izbjegavajte niskokaloričnu hranu s umjetnim zaslađivačima.
5. Jedite onoliko povrća koliko želite, ali voće jedite umjereno jer ono sadrži visok udio šećera.
 

Pročitajte više