Lagani kućni napitci koji će vam pomoći još više smršaviti

Foto: Instagram/WeHeartIt

NIJE sve u zelenim čajevima i vodi s limunom/đumbirom/krastavcima. Posebno ako su vam ti okusi već pomalo dosadili. 

Zato vam donosimo nekoliko receptića za ukusne napitke, koji će svojim djelovanjem ubrzati vaš metabolizam i pomoći lakše razgraditi masnoće, a usput će vam dati potrebnu dozu tekućine i iznenaditi vas okusom. Takve nećete pronaći ni u trgovinama, a sad ćete barem znati, u odnosu na kupovne vode s okusima, što točno pijete i koliko točno šećera jedete. Odgovor je, naravno: nula! 

Doduše, oni imaju jednu malu manu - većina neće biti gotova odmah, ali ćete zato u jednom danu moći složiti zalihu za cijeli tjedan. I tako uživati u novim okusima dok gledate kako vam naslage s trbuha polako nestaju. 

Tjedna zaliha vode sa šljivama 

U dvije litre vode stavite oko 100 grama očišćenih, opranih šljiva. Ostavite na hladnom tjedan dana, nakon toga dobro procijedite tekućinu i pijte svaki dan, na tašte, jednu čašu.  

Šljive savršeno uklanjaju toksine i ubrzavaju proces gubitka masnih naslaga. Kako su šljive prirodni laksativ, a sjetite se, držali ste ih u vodi dobrih tjedan dana, ne preporučuje se više od jedne čaše dnevno.  

Napitak od cimeta i meda 

Za kvalitetno razbuđivanje organizma ujutro, umjesto toplog napitka, odaberite ovaj sobne temperature. U čašu obične vode iz slavine stavite žlicu meda i pola žlice mljevenog cimeta, dobro promiješajte te popijte na tašte.  

Cimet smanjuje razinu šećera u krvi, pomaže vašoj probavi i poboljšava rad metabolizma, a med je dovoljno sladak i nije štetan pa vas ovaj napitak može zadovoljiti jednako kao slatka kava.  

Napitak od pšeničnih klica  

Uzmite staklenu bocu od litre, sterilizirajte je vrućom vodom te do četvrtine napunite pšeničnim klicama. Prelijte ih vodom, kojom ste napunili ostatak boce, prekrijte gazom te dobro procijedite nakon dva dana. Bocu nemojte držati u blizini sunčeve svjetlosti, a kad je procijedite, pijte oko 150 ml prije svakog obroka.  

Napitak će biti lagano mutan, a ima ugodan kiselkasti okus. Pomoći će vam ubrzati metabolizam i pročistiti tijelo, a idealan je u kratkotrajnoj kombinaciji s detox dijetom. 

 
Čaj od maslačka 

Pripremite bocu od jedne litre, napunite je svježe ubranim cvjetovima maslačka (bez lista), prelijte ih vrućom vodom te zasladite medom (od jedne do tri žlice). Ostavite da se čaj hladi barem 4 sata, potom ga procijedite i pijte tijekom cijelog dana. 

Čaj od maslačka idealan je za one koji se upravo spremaju promijeniti svoj režim prehrane jer djeluje kao početni pročišćavač - brzo uklanja štetne tvari iz organizma te super ubrzava probavu. No s njim ipak trebate biti malo oprezniji budući da je riječ o zaista snažnom diuretiku.  

Pročitajte više