Muškarac odglumio da se spotaknuo pa drugom muškarcu u teretani bacio uteg na glavu

Foto: Twitter

33-GODIŠNJI muškarac završio je u zatvoru jer je posjetitelju teretane razbio glavu bacivši na njega uteg težak 20 kilograma. Shane Williams Ryan iz Australije dobio je 19 mjeseci zatvora nakon što je nadzorna snimka snimila užasan napad.

Isječak prikazuje uznemirujući napad bez motiva koji se zbio u teretani lanca Next Level Gym. U njoj muškarac leži na klupi i trenira. Ryan se kreće prema njemu pa odglumi da se spotiče i udari ga utegom u glavu.

Žrtvi je dijagnosticirana fraktura lubanje, a Ryan je pobjegao s mjesta događaja pretvarajući se da je ozlijedio gležanj. Nekoliko trenutaka kasnije vraća se i poziva hitnu pomoć. Prema izvješćima, muškarci su bili u prijateljskom odnosu pa nije jasno što je bio motiv napadača koji je na sudu inzistirao da je napad bio slučajan, da bi kasnije priznao da je to učinio namjerno.

"Žrtva je bila ranjiva jer je ležala na leđima i nije se mogla zaštititi. Također, nije imao razloga vjerovati da će biti napadnut. Zabrinjava nedostatak motiva za ovo kazneno djelo pa u ovim okolnostima nije moguće procijeniti hoće li počinitelj ponoviti kazneno djelo", zaključio je sudac Burns pri obrazloženju presude, piše Indy100.

Žrtva je nakon incidenta, osim fizičkih posljedica, imala "značajne i trajne psihološke probleme".

Pročitajte više