Muškarce upitali koliko znaju o menstruaciji, njihovi odgovori su iznenađujući

Screenshot: TikTok

PROŠLOGA tjedna na TikToku je osvanuo video naslova Roe v. Bros, referirajući se na sudski proces Roe v. Wade, koji je ženama jamčio pravo na pobačaj, sve dok nije poništen ranije ove godine. Žena u videu oponaša voditeljicu i na ulici muškarcima postavlja pitanja o menstrualnom ciklusu žena, kako bi istaknula kako poznavanje problematike reproduktivnog zdravlja može utjecati na međuizbore koji su održani 8. studenog.

"Što je mjesečnica" i "zašto postoje različite veličine tampona", dva su pitanja na koja su muškarci odgovorili netočno.

@roevbros The game show where we find out how much men know about women’s bodies. #womensrights #womenshealth #roevwade #vote #midterms #gameshow ♬ original sound - roevbros

"Koliko tampona žene koriste u prosjeku tijekom menstruacije?" upitala je idućeg muškarca, koji je odgovorio: "Jedan? Ili dva? Mislim jedan, da budem iskren."

"Možeš li mokriti s tamponom?" upitala je potom, na što muškarac odgovara: "Mislim da se mora izvaditi. Vidio sam male kante za smeće u WC-ima, to je vjerojatno razlog."

Snimka završava porukom: "Ne dopustite muškoj pameti da nadglasa žene na predstojećim izborima", kao i pozivom biračima da izađu na izbore 8. studenog.

@roevbros The game show where we find out how much men know about women’s bodies: Episode 2 #womenshealth #womensrights #roevwade #midterms #vote #gameshow #comedy #roevember #roeroeroeyourvote #bansoffourbodies #abortionrights #prochoice #reproductiverights #wewontbackdown #voteforabortionrights #reproductivehealth #election2022 ♬ original sound - roevbros

Nakon što je Vrhovni sud poništio Roe v. Wade, dajući saveznim državama ovlasti da donose vlastite zakone o pobačaju, 12 država ih je potpuno zabranilo, dok je nekoliko drugih primijenilo vrlo restriktivne zakone za ovaj postupak.

Brojne slavne osobe podijelile su vlastite priče o pobačaju posljednjih mjeseci, čak i izrazile ljutnju prema zastupnicima, od kojih su većina muškarci na koje zabrana pobačaja neće utjecati.

Pročitajte više