Najbolji zaslužuju najbolje: Ovo su proizvodi koje biraju pripadnici HGSS-a

Foto: Press

ONI SU istinski hrvatski junaci, a ono što iz dana u dan iznova čine zaslužuje ne samo našu pažnju već i naše divljenje. Nije potrebno posebno isticati da govorimo o pripadnicima Hrvatske gorske službe spašavanja, ali ponoviti to najmanje je što možemo učiniti.

O svakom njihovom izlasku na teren ovise životi, a prečesto riskiraju i vlastite kako bi pomogli drugima. Ta nesebičnost ne prolazi nezapaženo pa su izuzetno popularni i u hrvatskoj javnosti, ali i na društvenim mrežama gdje ih prate desetine tisuća zahvalnih sljedbenika koje nerijetko podsjećaju na to da moraju biti oprezni, ali i puni poštovanja prema prirodi u kojoj uživaju.

Istom mišlju vođeni su i svi oni koji stoje iza brenda Okusi zavičaja čija misija nije spašavanje života, već činjenje života gastronomski ugodnijim iskustvom, dok u isto vrijeme itekako vode brigu o očuvanju prirode i ljepote hrvatskih krajolika. 

Najbolji zaslužuju najbolje. 

Toga su svjesni i pripadnici HGSS-a na čijem se stolu redovito nalaze ovi vrhunski domaći proizvodi koji opravdavaju svoj naziv u punom smislu te riječi. Biti spreman za naporne akcije podrazumijeva i najkvalitetnije "gorivo" za organizam, a ovog puta govorimo o suhomesnatim proizvodima koji su nezaobilazan dio ishrane HGSS-ovaca. 

Prva na redu je Dalmatinska buđola, delikatesni proizvod sačinjen od najkvalitetnijih sastojaka s domaćih farmi, stoga nije ni posebno iznenađenje što ga preferiraju i HGSS-ovci koji su više puta ponovili koliko im je stalo do toga da se u nastanku vodila briga o okolišu, ali i pružila podrška domaćim dobavljačima. 

Bitnost očuvanja gastronomske baštine dalmatinskog kraja također je nešto na što valja obratiti posebnu pozornost jer, kao što znamo, brend Okusi zavičaja ima cilj okupiti lokalne, domaće proizvođače diljem Hrvatske i omogućiti im prodaju unutar Lidlovih trgovina, a ovaj specijalitet bez ikakve je sumnje nešto što zaslužuje posebno mjesto na policama trgovina. 

Kad je riječ o kulenu i kulenovoj seki, čini nam se da smo na njih toliko naviknuti da ih ponekad uzimamo zdravo za gotovo i zapravo i ne razmišljamo koliko je kvaliteta presudna i koliku razliku čini. Okusi zavičaja vode brigu o tome, a njihov kulen i kulenova seka ono su na što mislimo kada govorimo o vrhunskoj kvaliteti proizvoda. 

Ovo je "gorivo" o kojem smo pisali. Vjerojatno i sami znate koliko vas kvalitetno pripremljeni suhomesnati proizvodi mogu "spasiti" u hladne zimske dane, a upravo su to vremenski uvjeti u kojima HGSS-ovci najčešće rade. 

Brzina pripreme nimalo ne umanjuje kvalitetu jer ovo su u prvom redu vrhunski proizvodi koji svima daju priliku za malu gastro-avanturu. Ukusno je to, brzo i praktično iskustvo bez obzira na to gdje se nalazili. Kod kuće, na tulumu ili, kao u slučaju junaka naše priče - u planinama.   

I još ćemo jednom ponoviti, uvijek birajte provjerene, domaće i kvalitetne proizvode, a to je, zahvaljujući Okusima zavičaja, postalo puno jednostavnije. 

Sadržaj donosi Index u suradnji s Lidlom te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.  

Pročitajte više