Nutricionisti su složni da je ovo najbolja namirnica koju možete doručkovati

Foto: 123RF

ZBOG kvalitetnog prvog obroka u danu isplati se probuditi malo ranije.

Većina ljudi žrtvuje kvalitetan doručak za nekoliko dodatnih minuta sna, ali prema mišljenju stručnjaka prvi obrok u danu trebali biste pomno isplanirati čak večer prije.

Kada je u pitanju žensko zdravlje, dijetetičarka Krista Yoder Latortue tvrdi kako uključivanje proteina u doručak pomaže u sprječavanju bolnih grčeva u želucu koji se često javljaju kao posljedica gladi već u prijepodnevnim satima.

“Koliko se ustvari osjećate gladni, temelji se na dva faktora: koliko jedete i što jedete. Ako ne jedete proteine, odnosno bjelančevine za vrijeme doručka, za vrijeme ručka ćete već biti nevjerojatno gladni", objasnila je Yoder.

Štoviše, ona smatra da ako doručkujete isključivo ugljikohidrate vaš će organizam biti "isključen" tijekom cijelog dana. Odnosno, nećete mu omogućiti dovoljno energije za normalno funkcioniranje, a koju dobiva iz pravilno odabranih namirnica.

Prema njoj, ali i brojnim drugim nutricionistima, jaja su idealna namirnica za doručak. Možete ih kombinirati na razne načine, pa čak i sa sirom ili voćem.

"Meso, losos ili neka druga riba također su dobar odabir", ispričala je za Women's Health.

Pročitajte više