Ostala je paralizirana nakon jedne vježbe za trbuh, no danas je jača nego ikad

Foto: Instagram

NEZGODA se dogodila tijekom treninga u teretani.

Ako pratite svijet fitnessa, onda možda znate za 23-godišnju Marcelle Mancuso koja je prava fitness ovisnica što se može vidjeti na njezinu tijelu, ali i profilu na Instagramu.

A upravo se njoj dogodila nezgoda tijekom treninga dok je izvodila trbušnjake na benču te skliznula sa sprave.

Marcelle je pala na glavu i slomila kralježnicu, odnosno ostala je paralizirana od vrata prema dolje. Liječnici su ju odmah upozorili kako bi mogla biti nepokretna do kraja života, nakon što su u njezinu kralježnicu postavili titansku ploču koju je držalo 6 vijaka.

Ipak, nakon nekoliko mjeseci fizioterapije i puno truda, Marcelle se vratio osjet u tijelu te je ponovno u teretani na redovitim treninzima, a ne boji se ni ponovno raditi trbušnjake.

"Bio je to običan dan u teretani. Krenula sam raditi trbušnjake okrenuta naopačke, a bila sam pričvršćena za opremu s trakom koja je usred vježbe puknula. Pala sam na glavu i odmah se nisam mogla pomaknuti. Moja dijagnoza bila je tetraplegija, što je značilo da ne mogu micati rukama i nogama. Liječnici nisu bili sigurni hoću li ikada hodati. Bojala sam se, no nisam gubila nadu. Potrgala sam peti kralježak u vratu i pomaknula jedan s mjesta, a prilikom pada sam i nagnječila kralježničnu moždinu", započela je svoju ispovijest Marcella koja se trudi vratiti u staru formu.

"Svaki dan terapije dala sam najbolje od sebe. Bila sam spremna boriti se do posljednje minute pa sam i liječnike iznenadila oporavkom."

Nekoliko dana nakon nesreće, plavokosa ljepotica počela je pomicati prste, a već nakon mjesec dana napravila je prve korake jer je bila odlučna da neće ostati prikovana uz krevet.

Danas je još aktivnija nego prije, ponovno je u teretani te joj se čini kao da se probudila iz noćne more. Svaka čast!

Pročitajte više