Osvajač najprestižnijeg natjecanja u bodybuildingu pokazao što jede na cheat day

KAD trenirate za natjecanje u bodybuildingu, ništa ne prepuštate slučaju - pogotovo ako je to natjecanje Mr Olympia. Čuveno natjecanje je možda jedno od najpoznatijih, a za one koji sudjeluju, teško ga neko drugo natjecanje u bodybuildingu može zasjeniti. 

U prošlosti su na Mr Olympiji sudjelovale ikone bodybuildinga poput Franka Zanea, Ronnieja Colemana i Arnolda Schwarzeneggera, koji su odnijeli trofej Sandow, a takve su pobjede katapultirale njihova imena prema svjetlima reflektora. 

Naime, ponijeti kući pobjednički naslov u Mr Olympia nije lak podvig. Zahtijeva mjesece predanosti i napornih treninga i pomno osmišljene prehrane.

Ponudivši rijedak uvid u to što je potrebno za trening bodybuildera za događaj kao što je Mr Olympia, Chris Bumstead podijelio je video na YouTubeu koji pokazuje što je podrazumijevao njegov dnevni jelovnik dok se pripremao za natjecanje. Bumstead je konzumirao 3800 kalorija dnevno raspoređenih u pet obroka dok je intenzivno trenirao, a obroci su bili fokusirani isključivo na proteine ​​i ugljikohidrate. 

Stvari poput zobenih pahuljica, borovnica, pilećih prsa, prženog mesa i bijele riže bile su redovite u njegovom dnevnom planu obroka, zajedno s batatom i šparogama. Bumstead je bio rigorozan u pogledu prehrane i to se isplatilo: već treću godinu zaredom proglašen je pobjednikom u kategoriji Classic Physique natjecanja u bodybuildingu Mr Olympia.

Ali kad ste tako dugo disciplinirani, uvijek i sigurno postoji razlog za slavlje kad sve završi. Kako se ispostavilo, Bumstead nije od onih koji zaziru od cheat daya. "Dan varanja" Bunsteadu počinje omletom s bjelanjcima, puretinom, gljivama, špinatom i prilogom od voća, palačinkom s komadićima čokolade i onoj od bundeve, zajedno s kavom.

Za ručak Bumstead se baca na pureći sendvič, za koji govori da mu je najdraža hrana. Zatim jede svježe pečeni kruh od banane i kolače. Za večeru uživa u pizzi, nečemu što nije jeo više od godine dana. Sastojci na pizzi su veganski sir, piletina, feferoni, zelena paprika, luk, češnjak i origano.

Premda iznenađuje ovaj odabir, koji je i dalje prepun povrća i ne izgleda u potpunosti kao tipični cheat meal, pogotovo jer deserti praktički potpuno izostaju, Bumstead je rekao da se naviknuo na urednu i izbalansiranu prehranu i da je izlazak iz tog ritma kojem je bio podvrgnut ipak malo teži nego se može zamisliti, piše Men's Health.

Pročitajte više