Ova trkačka vježba testira vašu izdržljivost

Foto: Pexels

TRKAČI na daljinu ponekad se smatraju sadistima zbog svojih mučnih treninga i intenzivnih planova vježbanja. No čak i najhrabriji trkači zgražaju se na spomen Michigana, čuvenog treninga koji je razvio bivši trener trčanja na Sveučilištu Michigan Ron Warhust. Ne samo da strahuju svi koji ga izvode već je toliko težak da je Warhust jednom izjavio da je "svatko tko završi Michigan zvijezda".

Cilj Michigana je uvježbati tijelo da se nosi s čestim promjenama tempa do kojih dolazi tijekom natjecanja. To se postiže miješanjem nekoliko različitih vrsta trčanja u jedan intenzivan test snage i alat za procjenu i poboljšanje izdržljivosti. 

Michigan, pojasnio je Warhust, treba izvoditi samo u dane kada se osjećate posebno snažno i nezaustavljivo. Da biste ga odradili, trebat ćete trkaću stazu. Započnite zagrijavanjem koje se sastoji od pretrčavanja 2 do 4 kilometra. Potom slijedi hodanje do startne pozicije, a onda istrčite 1600 metara svojim startnim tempom. Trčite do početne pozicije nešto sporijim tempom, a onda pokušajte istrčati 1200 metara. Uslijedit će trčanje 800 metara brzim tempom, a potom sprint na 400 metara. 

Ohladite se uz još 2 do 4 kilometra trčanja, a onda ste završili Michigan, nedvojbeno hvale vrijedan pothvat, i možete se nazvati pravim sportašem i majstorom izdržljivosti.

 

Pročitajte više