Ovaj video otkriva koliki nered naprave muškarci kad mokre

Foto: 123RF

MUŠKARCI uglavnom mokre stojeći, ali nakon što vide što su otkrili znanstvenici koristeći UV svjetlo, možda se predomisle i odluče početi sjediti na WC školjci.

Tvrtka QS Supplies provela je istraživanje koje je pokazalo da 69 posto muškaraca stoji dok mokri, ali priznaju da se pritom trude napraviti što manji nered ciljajući određena mjesta u školjci. Čak 60 posto njih priznalo je da rukama ne pridržavaju spolni organ dok mokre, nego rukama podupiru kukove, a polovica je čak priznala da se ponekad odluči zabaviti pa istražuju koliko se mogu udaljiti od školjke, a da je mlazom ipak naciljaju.

Iako ste možda uvjereni da sva mokraća završava u WC školjci, to nije uvijek slučaj. Kapljice urina sežu i izvan školjke, a to najbolje prikazuje ovaj video.

Većina ispitanika obuhvaćenih istraživanjem kaže da školjku čiste barem jednom tjedno, ali pritom se ne obaziru previše na okolne dijelove. Kapljice urina mogu sezati i na mjesta 90 centimetara udaljena od školjke pa tako završavaju i na ogledalima, zidu ili četkicama za zube. 

Trećina muškaraca smatra da nije muževno sjesti na školjku i mokriti, ali, ako ništa drugo, možda ih ovaj podatak natjera da promjene mišljenje. Naime, stručnjaci iz Medicinskog centra sveučilišta Leiden u Nizozemskoj otkrili su 2014. da sjedenje na školjci pomaže muškarcima smanjiti probleme prostate poput bolesti donjih mokraćnih puteva jer tako uriniraju većom snagom.

Pročitajte više