Ovo je deset zdravstvenih problema s kojima se najčešće bore milenijalci

Foto: 123RF

ONI su rođeni između 1978. i 2000. godine, posljednja su generacija djece koja je odrasla u doba prije interneta i naglog razvoja tehnologije, a nazivaju ih generacijom Mi, odnosno milenijalcima.

Iako se čini da se upravo tijekom njihovih života najviše ulagalo u razvoj zdravstva, rezultati istraživanja koje je proveo Blue Cross Blue Shield Association pokazuje da će se oni uskoro suočiti s brojnim zdravstvenim problemima. 

Prema njihovom izvješću, ovo je deset bolesti i poremećaja od kojih najčešće pate milenijalci:

  1. Depresija
  2. Ovisnost o drogama
  3. Ovisnost o alkoholu
  4. Hipertenzija
  5. Deficit pažnje
  6. Psihotični poremećaji 
  7. Crohnova bolest i ulcerozni kolitis
  8. Visok kolesterol
  9. Ovisnost o duhanu
  10. Dijabetes tipa 2

"Iako prvih deset zdravstvenih stanja koji najčešće utječu na milenijalce ne moraju nužno biti iznenađujući, ono što je šokantno je broj slučajeva svakog od tih stanja kod ove generacije, u usporedbi s prošlim generacijama", rekao je dr. Vincent Nelson, potpredsjednik za medicinska pitanja BCBSA-a. 

U prilog tome ide i podatak da su milenijalci u dobi od 34 do 36 godina u 2017. godini bili 11 posto manje zdravi od pripadnika generacije X u dobi od 34 do 36 godina tijekom 2014. godine.

Unatoč ovim alarmantnim podacima, čak 83 posto pripadnika generacije Mi smatra da je u dobrom ili izvrsnom zdravstvenom stanju, prenosi Healthline.

Pročitajte više