Ovo je najbolje piće za gubljenje masnoće s trbuha, tvrdi stručnjakinja

Foto: Shutterstock

DOK se mnogi ljudi usredotočuju na hranu koju jedu kada pokušavaju smršaviti, često zaborave uzeti u obzir i izbor pića. Kad je riječ o masnoći na trbuhu ili "visceralnoj masnoći" (opasna masnoća koja obavija vaše unutarnje organe), unos kalorija kroz pića jedan je od najbržih načina za debljanje.

To je uglavnom zato što slatka pića poput gaziranih pića, koktela i prerađenih voćnih napitaka dolaze s gomilom dodanog šećera i malo ili nimalo nutritivne vrijednosti. A bez nutrijenata poput vlakana, na primjer, ova slatka pića mogu brzo dovesti do neželjenog debljanja.

Srećom, postoji izbor pića koja možete napraviti i koja vam mogu pomoći u ostvarivanju ciljeva mršavljenja. Prema nutricionistici Courtney D'Angelo, jedan od najboljih napitaka za sagorijevanje masnoće na trbuhu je onaj koji je bogat proteinima, poput proteinskog shakea ili smoothieja.

Kako proteinski shakeovi podržavaju gubitak trbušne i visceralne masti

Proteini imaju brojne različite uloge u gubitku visceralne masti. "Kao prvo, proteinski napitci mogu potaknuti sitost i obuzdati glad, što je uvijek važno kada pokušavate sagorjeti masnoće", kaže D'Angelo.

Journal of Obesity and Metabolic Syndrome otkrio je da je prehrana bogata proteinima izravno povezana s gubitkom masnoće jer signalizira sitost. Proteini također pomažu pojačati vaš metabolizam kroz izgradnju mišićne mase.

"Naši mišići su metabolički aktivni, što znači da što više mišića imamo, to je vaš metabolizam brži, što rezultira sagorijevanjem više masnoća po cijelom tijelu i području trbuha", kaže D'Angelo. Zbog toga su proteinski napici korisni u izgradnji nemasnih mišića i pri sagorijevanju trbušne masti.

Pronalaženje najboljeg proteinskog praha

Kad je riječ o odabiru proteinskog praha za pripremu shakea ili smoothieja, postoji nekoliko stvari koje biste trebali razmotriti. Najprije ćete se htjeti uvjeriti da je tvrtku testirala treća strana jer mnoge robne marke nisu. To će vam pomoći da budete sigurni da konzumirate siguran proizvod.

Još jedna stvar koju biste mogli potražiti je robna marka bez šećera ili s malo dodanog šećera, što će vam pomoći da se pridržavate svojih ciljeva mršavljenja, piše stranica Eat This, Not That.

Pročitajte više