Ovo je najbolje vrijeme za doručak, tvrdi kardiologinja

Foto: Pexels

Vjerojatno smo već čuli da prehrana može poboljšati zdravlje našeg srca. Međutim, možda nije samo važno što jedemo, već i kada jedemo.

"Za mršavljenje najbolje je pokušati ne jesti kasno navečer. Povremeni post može pomoći u tome. Cilj da završite s jelom do 17 ili 18 sati može biti vrlo koristan", kaže kardiologinja dr. Mary Branch za Parade.

Dr. Branch otkrila je da svaki dan doručkuje u 7:45 ujutro, prije nego što počne biti zaposlena.
"Pomaže mi pokrenuti cirkadijalni ritam za taj dan", rekla je. Obrok prije rada može pomoći u učinkovitosti i produktivnosti. "Vašem mozgu treba energija za dobar rad", ističe dr. Branch.

Sve ovisi o rutini

Vrijeme doručka koje je dr. Branch odabrala također je neposredno prije važnog ograničenja, barem prema studiji iz 2023., provedenoj na više od 103.000 odraslih osoba. Istraživači su otkrili da su ljudi koji su doručkovali prije 8 ujutro i prestali jesti prije 21 sat, imali manje šanse za srčanu bolest.

Osim toga, nešto poput jedenja "prerano" ne postoji. Dr. Branch objašnjava: "Jesti prerano nije problem. Sve ovisi o vašoj rutini. Ako radite u 6 ujutro, u redu je jesti ranije."

Ipak, važno je biti dosljedan, ako je to moguće. Prije svega, najvažnije je uopće doručkovati.

Pročitajte više