Ovo su najgledaniji treninzi na internetu u kojima se možete sami okušati

Foto: 123RF

ZBOG mnogima preskupih članarina u teretanama i manjka vremena, sve više ljudi odabire vježbati u vlastitoj dnevnoj sobi uz vodstvo najpoznatijih svjetskih trenera.

Zahvaljujući YouTubeu danas je dostupan cijeli niz videa koji prikazuju najrazličitije vježbe i svatko će pronaći nešto za sebe, ovisno o tome za čime traga, a moguće je čak odabrati vježbe i prema vrsti glazbe koja vam se sviđa.

Bilo da želite kardio trening, ojačati noge i stražnjicu, isklesati trbušne mišiće, dizati utege, plesati ili prakticirati jogu, postoji video koji će vas voditi i dati vam ideje.

Ovo je pet najgledanijih videa fitness blogera i trenera u 2018.

1. 30-minutni kardio trening Nine Dobrev

Broj pregleda: 7 milijuna

Video je snimljen na satu poznate glumice i fitness trenerice Nine Dobrev. U plesne pokrete praćene odličnom glazbom upakirane su vježbe snage poput sklekova.

Nina će vas motivirati i ohrabriti da date najbolje od sebe, ali istovremeno predlaže i odmor.

2. Vježbe za stražnjicu Grace Fit

Broj pregleda: 185 tisuća

Fitness blogerica sa Sveučilišta Oxford počinje vježbati tek u devetoj minuti ovog videa. Do tada govori o sportskoj odjeći, prehrani i fitness režimu. Pokazat će vam impresivne čučnjeve i druge vježbe za stražnjicu.

3. Petominutni trening kojim možete zamijeniti kardio visokog intenziteta

Broj pregleda: 22 milijuna

Možda zvuči nemoguće, ali u svega pet minuta možete napraviti sedam različitih vrsta plankova kojima radite na jačanju cijelog tijela.

4. 10-minutni trening za trbušne mišiće

Broj pregleda: 59 milijuna

Ovaj kratki trening idealan je za sve koji imaju puno dnevnih obveza. Glas u videu prati djevojku koja demonstrira vježbe i upozorava na najčešće pogreške kod određenih pokreta pa ćete imati dojam kao da vježbate uz osobnog trenera.

5. HIIT trening za početnike

Broj pregleda: jedan milijun

Ovaj trening uključuje 30-sekundne vježbe visokog intenziteta koje prati jednako toliko odmora. Fitness bloger Joe Wicks vodi vas i motivira, a neće vam biti dosadno jer vježbe sadrže i brojne boksačke pokrete.

Pročitajte više