Pedesete nikada nisu bile ovako fit! Slavne dame koje mame uzdahe vitkom linijom

Foto: EPA-EFE

ODRŽAVANJE kondicije nakon 40. godine nije lako. U stvari, gubitak kilograma postaje sve teži kad uđete u peto desetljeće života jer se metabolizam usporava, a niža razina estrogena može uzrokovati osjetljivost na inzulin, što može povećati želju za nezdravom hranom. Jednostavno, načini na koje ste uz malo truda gubili kilograme u 20-ima i 30-ima više ne funkcioniraju, ali mršavljenje i održavanje vitke linije nije nemoguće. 

Dokaz tome su i brojne slavne dame koje i u petom (a neke od njih i u šestom) desetljeću mame uzdahe vitkom liniju ali i nadahnjuju nas da preispitamo vlastitu prehranu, navike vježbanja i način života.

Jennifer Lopez

Pregled najfit svjetskih zvijezda ne bi bio potpun bez J.Lo. Pedesetogodišnja zvijezda ne skriva koliko uživa u vježbanju sa zaručnikom Alexom Rodriguezom koji je nedavno otvorio teretanu u Miamiju.

Kelly Ripa

Ripa je zaljubljenica u održavanje kondicije, a njezin trener je otkrio da je ključna stvar njezinih uspješnih treninga - dobra glazba.

Jennifer Aniston

Aniston uvjerljivo prkosi starenju. U intervjuu za Ellen Degeneres otkrila je da svoje čvrsto tijelo duguje boksačkim seansama s trenerom Leyonom Azubuikeom.

Nicole Kidman

Kidman je odrasla baveći se trčanjem, a također je i zaljubljenica u druge oblike rekreacije, poput joge.

Gabrielle Union-Wade

Union ne propušta treninge, a često ih dijeli i na Instagramu. Ponekad se čini kao da ne postoji fitness izazov koji ne može odraditi do kraja.

Charlize Theron

Theron je uvijek bila u formi, a otkrila je i da voli treninge u baletnom stilu. Prema riječima njenog trenera, kombinira ih s 35 minuta kardio treninga kako bi vježbama obuhvatila cijelo tijelo.

Cameron Diaz

Jeste li se ikad zapitali što Cameron Diaz jede za doručak da bi imala takvo tijelo? Prema intervjuu za Bon Appétit, tajna je u proteinima.

"Obično prije jutarnjeg treninga jedem kajganu, tost, avokado, jabuku s maslacem od badema, zobene pahuljice ili komad piletine", rekla je tada.

Eva Mendes

Kada je na godišnjem odmoru, Mendes prakticira tri treninga tjedno. Ali ljeti ili kada se priprema za određeni film ili događaj, Eva trenira i do pet puta tjedno.

Michelle Obama

Poznata je po svojoj ljubavi prema fitnesu i zdravoj prehrani, a Obama kaže da vježbu koristi za ublažavanje stresa. 

Courtney Cox

Zvijezda Cougar Towna vježba s trenericom slavnih Michelle Lovitt, koja također trenira Julianne Moore i Juliju Luis-Dreyfus. 

Viola Davis

Davis je marljiva na svojim treninzima - i to daje vidljive rezultate.

"Ako moram biti na poslu u 5 sati ujutro, ustat ću u tri i vježbati. Trčim, vježbam s utezima", rekla je za Self.

Lucy Liu

Ova filmska zvijezda je obožavateljica SoulCyclea i kaže da svoj dan voli započeti vježbanjem i to u šest sati ujutro. 

"To mi daje energiju i pomaže mi da se ujutro razbudim. Nekako mi aktivira mozak", kaže.

Heidi Klum

Za nju je dosljednost ključna, kao što je jednom rekla za Glamour, "pretvaram se da je sezona bikinija tijekom cijele godine i redovito donosim zdrave odluke."

Pročitajte više