Pjevačica odgovorila na glasine da mršavi jer uzima kontroverzni lijek za dijabetes

JESSICA Simpson odlučila je stati na kraj glasinama da mršavi pomoću Ozempica. U intervjuu za Bustle kratko je komentirala: "Nije u pitanju Ozempic. To je snaga volje."

Pjevačica i glumica otvoreno je progovorila o mršavljenju nakon rođenja trećeg djeteta 2019. Skinula je skoro 50 kilograma, zbog čega su je u početku mnogi hvalili i pružali joj podršku. Ali čini se da se njezino tijelo i dalje smanjuje, što je mnoge navelo da posumnjaju da pati od poremećaja prehrane. Mnogi su je pozvali da ne gubi više na težini jer "ne izgleda zdravo" i počeli su špekulirati da joj je u gubitku kilograma pomogao Ozempic.

Inače, Ozempic je lijek za dijabetes, koji postiže rezultate i kod ostalih koji žele smršavjeti. Aktivni sastojak lijeka semaglutid veže se na receptore hormona koji kontrolira šećer u krvi potičući otpuštanje inzulina kada su razine glukoze visoke. Usporava brzinu kojom hrana napušta želudac smanjujući apetit.

Ozempic je postao fenomen društvenih mreža kao sredstvo za gubitak težine, ali njegova sve veća popularnost dovela je do globalnih nestašica, a liječnici upozoravaju na moguće nuspojave. Mučnina je najčešća nuspojava lijeka, ali "postoje i rjeđi i ozbiljniji rizici kao što su akutni pankreatitis, koji se može pojaviti čak i pri nižim dozama, žučni poremećaji i rijetki slučajevi teškog zatvora, koji može dovesti do začepljenja crijeva", rekao je Jean-Luc Faillie, specijalist farmakologije na francuskom Sveučilištu Montpellier, a ukazao je i na "povećani rizik od raka štitnjače" nakon nekoliko godina liječenja.

Jessicin trener Harley Pasternak prethodno je otkrio kako je ona postigla svoje kondicijske ciljeve. Slijedila je Pasternakov plan prehrane za resetiranje tijela, koji je uključivao tri obroka dnevno (uz međuobroke) bogata proteinima, vlaknima i mastima. Također, ona ne pije alkohol.

Dnevno je radila oko 14 tisuća koraka, a tri puta tjedno je odrađivala i treninge. Prema Pasternaku, ti treninzi su uključivali pet do deset minuta kardio zagrijavanja te 20 do 30 minuta treninga otpora i fleksibilnosti, nakon čega je slijedilo pet do 10 minuta kardio hlađenja. Osim toga, posvetila se i vožnji bicikla, kao i prakticiranju joge. 

Pročitajte više