Podvrgnula se dijeti, postala teža, a to sada savjetuje i vama zbog odličnog razloga

Foto: Instagram 

JOŠ jedna dobra priča o "prije i poslije" iskustvima koja će vam otvoriti oči, barem kad je riječ o ovisnosti o brojkama na vagi.  

"Ne vjerujte vagi, ne opterećujte se brojkama - imate sebe, imate ogledalo - sve ostalo je nevažno. Ako tome još niste vjerovali pogledajte moje tijelo, ono će vam reći sve što trebate znati", poručila je to Dominique Astorino, autorica portala Pop Sugar Fitness, trkačica polumaratona te jedna od brojnih muza Instagrama.  

"Zamislite moju situaciju. Nikada nisam bila totalno nezadovoljna svojim tijelom, ali sam definitivno željela živjeti još malo zdravije i aktivnije. Drastično sam smanjila unos šećera, počela jesti zdravije nego što sam ikada u životu jela, trčim i redovno se pripremam za polumaratone, počela sam dizati teže utege, spavam i više nego dovoljno, pijem jako puno vode i doslovno pratim svaki dobar savjet vezan uz zdrav način života, a onda mi se dogodio ovo. Ne samo da ovakvim režimom nisam skinula nijedan kilogram, nego sam ih dobila 5, a to je ustvari 10 posto moje težine koju sam nabacila otkako sam počela 'dijetu, ali to ljudi koji me vide ne bi nikada rekli. I zato vam kažem - glasno i jasno - ne vjerujte vagama, brojke nisu jedine relevantne za vaše ciljeve u mršavljenju", rekla je Dominique Astorino.

Ali da vas ova priča ne bi bacila u očaj i nagnala vas na to da odustanete, stanite i dobro promotrite njene prije i poslije fotografije. Ona zaista djeluje mršavije i to nitko ne može poreći osim vage. Pa vi odlučite komu ćete vjerovati - sebi ili njoj. 

Lijevo je nedavno snimljena fotografija, a desno prije otprilike godinu dana 

"Sve vam to pričam samo zato da ne poludite i ne odustanete od svojih ciljeva, ako ste baš kao i ja odlučili konačno živjeti totalno u skladu s najboljim 'pravilima'. Nemojte se šokirati ako vaga pokaže veće brojeve kao i meni. Znam da je to teška pljuska u lice kada se toliko trudite, ali baš to i jest poanta - nemojte se truditi radi brojeva, trudite se radi sebe i rezultata koji, ako još nisu došli, doći će sigurno. Nemojte ih tražiti na vagi, nego u ogledalu", poručila je ona.  

"Vaga nikada neće moći ispričati moju priču, pravu istinu, a isto tako neće je moći ispričati ni vaša. Zato je zanemarite. Brojke vas ne određuju, pogotovo ako ste svjesni da će vas deprimirati. Znam to dobro jer su deprimirale i mene. Zaista sam se začudila kada sam vidjela da sam se nakon 12 godina s istom kilažom, baš sada kada sam se zainatila pridržavati se svih 'zlatnih' zdravih pravila, nadebljala i to za ne baš malih 5 kilograma. Deblja, ali i nikad 'mršavija' i zadovoljnija." 

 

Pročitajte više