Pogledajte što se dogodilo tijelu muškarca koji je 90 dana trenirao CrossFit

Foto: YouTube screenshot

YOUTUBER Leon Sylvester tražio je novi izazov. Dosadili su mu klasični treninzi pa se zainteresirao za CrossFit. Odlučio je isprobati taj režim te snimati koje je promjene uočio kroz 90 dana. Smatrao je da su tri mjeseca dovoljna da shvati je li to ispravno za njega i njegove ciljeve.

"Sam trening je sjajan", rekao je u videu koji je objavio na svom kanalu.

CrossFit sastoji se od treninga snage, kardija i kondicijskih vježbi.

"Do sada sam u sklopu treninga radio čučnjeve, povlačenja, sklekove i slične vježbe. Ovaj trening je potpuno drugačiji, puno je funkcionalniji. Radite vježbe koje su inače komponente gimnastike, penjete se po užetu, preskačete uže. Sam trening je puno širi, ne radi se samo na jačanju, već i na kondiciji, snazi, mobilnosti. Obuhvaća puno toga", komentirao je.

Iako su treninzi iscrpljujući, uspio je ostati motiviran.

"CrossFit ima natjecateljske komponente koje vas tjeraju da nastavite dalje, da trenirate i da budete bolji", dodaje Sylvester.

Nakon tri mjeseca uočio je da se značajno popravio u izvođenju određenih kretnji, da je postao izdržljiviji, da ima više energije i da je nestala bol u zglobovima koju je osjećao.

Najvećom prednosti smatra što se zaljubio u CrossFit.

"Ima dana kad ne dajem svoj maksimum, ali uglavnom se veselim treninzima. Moja motivacija je veća nego ikad prije", zaključuje.

Pročitajte više