Skinula je 76 kilograma i preobrazila se u pravu ljepoticu

Foto: Instagram

MLADA Kayle Bonnet u svojim je ranim 20-im godinama doslovno prestala izlaziti sama iz kuće jer više nije mogla podnositi ružne komentara i vrijeđanja na račun svog izgleda te je tako ušla u začarani krug debljine, depresije i nikako se nije mogla odlučiti za korak kojim će drastično promijeniti svoj život. I to zato što je zapravo cijeli život bila predebela.

Otkako pamtim za sebe ja sam pretila, ali nisam nikada dosegla onaj osjećaj da je dosta, da bih se trebala potruditi stati na kraj svojoj debljini. I tako sam samo rasla. U srednjoj školi imala sam oko 135 kilograma i već sam se tada zamarala stvarima kojima nikome ne bi ni palo na pamet. Mene je mučilo hoću li uspjeti sjesti u nečiji stolac, hoće li me taj stolac izdržati. Mučilo me hoću li se od točke A do točke B toliko preznojiti da ću si uništiti šminku i frizuru s kojima sam se željela uljepšati.

A to su bili tek početni problemi. Već u ranim 20-ima liječnici se je upozoravali da bi jednog dana mogla doživjeti infarkt zbog svoje debljine i jednostavno umrijeti, a već sam se borila s visokim krvnim tlakom i povišenim šećerom u krvi. No, tek mi je saznanje da bih zaista mogla jedan samo ne probuditi se ili umrijeti nasred ceste stvorilo paniku da sam konačno rekla sada je dosta. 

Međutim, njenu debljina nije bila lak problem i zato se odlučila za ono što su joj svi savjetovali - operaciju smanjenja želudca. Ali čak ni to nije mogla obaviti odmah. Prvo je morala skinuti minimalno 15 kilograma da bi operacija uopće imala smisla. I na to je pristala.


Donijela je čvrstu odluku i promijenila štošta. Prvo se naravno odrekla velikog broja kalorija koje je dnevno unosila kao od šale. Prebacila na prehranu s visokim udjelom proteina i malo ugljikohidrata, smanjila obroke pune masti i šećera te počela šetati svaki dan. Šetnje su ispočetka bile relativno kratke, ali se zainatila te u pet mjeseci čekajući operaciju na koju je otišla u listopadu prošle godine uspjela izgubiti čak 34 kilograma.

A onda je na red došla operacija nakon koje je još nekoliko tjedana osjećala priličnu nelagodu dok je jela. Doslovno je osjetila svaki zalogaj koji je pojela pa se tako morala strogo pridržavati malih porcije koje je njen želudac mogao primiti. Tako se automatski prebacila na obroke koji nisu smjeli biti "teži" od 800 kalorija, izbacila je baš sve masno i prerađeno te šećere zamijenila zdravim varijantama.

Uz to je od šetnji došla i do CrossFita koji se počela baviti, isprva polagano, a kasnije i sve intenzivnije - barem tri puta tjedno.

I tako je stigla na koncu, do sada uspjela skinuti ogromnih 75 kilograma. 

"Naravno, osjećam se puno puno bolje i puno zadovoljnija svojom linijom, no na tome sigurno neću stati. Sada kada sam krenula i kada konačno vidim uspjeh, na svojoj, liniji, a posebno u svom licu, idem dalje do svog cilja, skinuti još barem 40 kilograma i doseći kilažu od 100 kilograma. Nekome se možda to čini puno, ali za mene je to uspjeh do kojeg tek trebam doći.", napisala je pod svojim fotografija na Instagram profilu gdje bilježi svoj napredak i motivira druge ljude koji se, baš ako i ona nekada, bore da uopće donesu ovako drastičnu i važnu odluku svog života.


No ono što je ljude, a i nju samo, naravno, najviše fasciniralo u njeno avanturi skidanja kilograma nije toliko njena linija, posebno ne višak koji se može lako prikriti odjećom, već je to njeno lice koje je doslovno postalo neprepoznatljivo.

Nije li to dokaz koliko višak kilograma utječe na cijelo tijelo i uopće izgled jedne osobe.

Tko bi na ovim fotografijama ikada rekao da je riječ o osobi koja se prije godinu i pol dana već doslovno bojala izići iz svoje kuće zbog ljudi koji su joj dobacivali svakakve ružne komentare.

Zaista, Kayle - svaka čast i samo nastavi tako dalje. Svijet je dobio još jednu ljepoticu.

  

Pročitajte više