Snažna i sjajna kosa: Ovo je pet nevjerojatnih prednosti korištenja kokosove vode

Foto: Shutterstock

Kokosova voda sadrži nekoliko vitalnih minerala, elektrolita, prirodnih šećera i vitamina, što je čini odličnom za našu kosu. Također pomaže umiriti svrbež uzrokovan suhim vlasištem. Kokosova voda nudi niz prednosti za kosu, a trihologinja Priti Mahire navela je neke od njih.

1. Hidratizira kosu

Kokosova voda sadrži laurinsku kiselinu koja pomaže hidratizirati isušeno vlasište. Također, sadrži kalij, natrij i magnezij koji su odlični za hidrataciju kose.

2. Umiruje svrbež i suho vlasište

Kokosova voda pomaže u ublažavanju svrbeža vlasišta jer ima protuupalna svojstva. Nanošenje kokosove vode na vlasište također nam može pomoći da se riješimo prhuti. Štoviše, kokosova voda pomaže obnoviti oštećenu kosu jer je bogata antioksidansima, objasnila je trihologinja za HealthShots.

3. Jača kosu

Hidratizirana kosa i zdravo vlasište potiču razvoj kose. Kao rezultat toga, korištenje kokosove vode za pranje kose ojačat će folikule dlake te potaknuti rast kose od korijena do vrhova.

4. Bori se protiv ispucalih vrhova i kosi daje sjaj

Kokosova voda kosu održava nahranjenom, što znači da će ispucali vrhovi nestati, a kosa postati mekša. Osim toga, svakodnevno korištenje kokosove vode daje kosi sjajan izgled, tvrdi trihologinja.

5. Smanjuje gubitak kose

Budući da kokosova voda hrani vlasište i kosu, potencijalno smanjuje gubitak kose jačajući kosu od korijena.

Pročitajte više