Sommelier otkrio koje alkoholno piće uzrokuje najgori mamurluk

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

IAKO alkohol može potaknuti dobro raspoloženje, u prevelikim količinama dovodi do velikog problema idućeg jutra - mamurluka. Svi koji su ga iskusili znaju da su simptomi mamurluka glavobolja i mučnina. 

Postoji puno savjeta kojima je mamurluk moguće prevenirati, a njegove simptome ublažiti, a sommelier Marco Castalanelli sada je otkrio i koje piće uzrokuje najgori mamurluk. Riječ je o proseccu.

"Ako ustanovite da najgoru glavobolju imate nakon par čaša prosecca, za to možete kriviti mjehuriće. I prosecco i šampanjac sadrže mjehuriće ugljičnog dioksida koji mijenjaju način na koji alkohol teče kroz krvotok, pomažući tijelu da apsorbira alkohol", kazao je za Tylu.

"Prije nego što prosecco ili šampanjac dospiju do našeg želuca, mjehurića je manje, što znači da će se plin iz šampanjca osloboditi unutar našeg organizma", dodaje. 

Ako vam je prosecco jedno od omiljenijih alkoholnih pića, Castalanelli savjetuje da ga nikad ne pijete na prazan želudac.

"Pijte ga sporo i nakon svake čaše prosecca popijte čašu vodu. Ne zaboravite popiti vodu i prije spavanja", zaključio je.

Pročitajte više