Stomatologinja otkrila pet stvari koje nikada ne radi svojim zubima

Foto: Shutterstock

SVI vrlo dobro znamo koliko je oralna higijena važna za zdravlje naših zubi i naše cjelokupno zdravstveno stanje. Stomatologinja Sharon Huang zato je za Yahoo otkrila što nikada ne radi svojim zubima kako ih ne bi oštetila, a isto preporučuje i svima ostalima.

''Prema podacima, gotovo polovina Amerikanaca starijih od 30 godina ima bolesne desni, a statistike pokazuju da sve mlađi ljudi umiru od srčanih i moždanih udara, čak i ako nemaju obiteljsku povijest tih bolesti'', upozorava stomatologinja. Također dodaje kako bakterije prisutne u našoj usnoj šupljini mogu izazvati upalu, što dodatno povećava rizik od srčanog udara.

Upravo zbog vlastitog dugogodišnjeg iskustva u radu stomatologije, Huang je podijelila pet stvari za koje tvrdi kako nikada ne bismo trebali raditi sa svojim zubima, a to ne radi ni ona. To podrazumijeva sljedeće:

  • nikada ne preskače korištenje zubnog konca
  • ne pije gazirane sokove bez korištenja slamke
  • ne koristi trikove za izbjeljivanje zubi
  • ne koristi aparate za ravnanje zubi kod kuće
  • nikada ne četka zube odmah nakon jela.

Kako naglašava, upravo ove stvari dokazano oštećuju zube, prvenstveno njezinu caklinu. Samim time, naši zubi postaju znatno osjetljiviji i skloniji nastanku kamenca te karijesa.

Pročitajte više