Stručnjaci otkrili kako znati koliko često treba prati pidžamu

Foto: Pexels

NEMA ništa bolje nego leći u krevet u kojem je čista posteljina, ali to i nije toliko higijenski ako danima nosite istu pidžamu. Iako mnogi istu pidžamu nose čitav tjedan, prema stručnjacima za higijenu, treba je prati češće nego što mislimo.

"Pidžama je jedini intimni komad odjeće koji redovito nosimo, neki čak i bez donjeg rublja ispod. S obzirom na to da je pidžama blizu našoj koži šest do osam sati svake noći, idealna je za razmnožavanje bakterija i drugih klica", pojasnili su za Express.

Premda ne postoji pravilo koje odgovara svima, smatra se da je nošenje istog kompleta pidžame tri do četiri noći prihvatljivo.

"Ako pidžamu oblačite nakon tuširanja ili kupanja, možda ćete je moći nositi pet do sedam dana prije pranja. Međutim, ako ste skloni znojenju ili imate osjetljivu kožu, povećajte učestalost pranja pidžame", dodaju.

Za učinkovito uništavanje bakterija i klica preporuka je pranje na 60 stupnjeva ili više. Ako volite prati odjeću u hladnijoj vodi ili imate svilene pidžame, dobro je koristiti sredstvo za pranje odjeće koje sadrži dezinficijens za ubijanje štetnih bakterija.

Pročitajte više