Stručnjaci upozorili na TikTok trend koji obećava najbolji ten ikada: Jako je opasan

Foto: Shutterstock

TIKTOKOM se širi novi trend u kojem korisnici društvenih mreža tvrde kako polijevanje kože pivom rezultira najboljim tenom ikad. No stručnjaci su za britanski The Sun upozorili na ovu sumnjivu metodu te je prozvali vrlo opasnom. Kako objašnjavaju, pivo nas izlaže riziku od toplinskog udara i raka kože.

''Ovo je još jedan trend s ozbiljnim posljedicama. Šteta od sunca je nepopravljiva i uzrok za čak 90 posto najčešćih karcinoma u Ujedinjenom Kraljevstvu. Osobe su izložene ozbiljnom riziku od razvoja svih vrsta raka kože, a opekotine kože usko su povezane s razvojem melanoma'', rekla je Kathryn Clifford, suosnivačica dobrotvorne organizacije za podizanje svijesti o raku kože, a ostali stručnjaci slažu se s njom.

"Nanošenje piva na kožu i zatim izlaganje suncu bez prethodne zaštite znatno povećava rizik od opeklina od sunca, toplinskog udara i preranog starenja. Naime, bez SPF-a potrebno je samo 10 minuta na suncu da izgorimo. S vremenom to predstavlja rizik od raka kože, a u 70 posto slučajeva uzrokuje oštećenje od sunca'', dodaje dr. Stefano Pietrini.

Pročitajte više