Studija tvrdi da postoji trik za brže mršavljenje koji niste isprobali

Foto: Pexels

GUBITAK kilograma se sigurno ne nalazi na popisu stvari koje je lako izvesti.

Motivacija za vježbanjem i pridržavanjem određene prehrane većinom nestane nakon samo nekoliko dana. No, nova studija kaže da postoji jedan tajni trik za skidanje kilograma koji vjerojatno niste isprobali, a koji dokazano pokazuje rezultate: mršavljenje u paru.

Dokaz dolazi iz studije koju je provelo Europsko kardiološko društvo, a koja je proučavala 411 preživjelih od srčanog udara koji su nastojali poboljšati način života. Dok su jedni nastojali prestati pušiti, drugi su se posvetili vježbanju i gubitku kilograma.

Podaci su pokazali da su sudionici koji su se postizanju svog cilja posvetili u paru, odnosno sa supružnikom, ostvarili puno bolje rezultate. Pokazalo se da je dvostruko veća vjerojatnost da će promijeniti život na bolje barem u jednom od područja.

"Pacijenti koji su imali partnera koji se pridružio njihovom programu mršavljenja izgubili su više kilograma u odnosu na pacijente čiji se partneri nisu pridružili programu", rekla je autorica studije Lotte Verweij, medicinska sestra i doktorandica na Sveučilištu primijenjenih znanosti u Amsterdamu u Nizozemskoj.

"Parovi često imaju usporediv način života i promjena navika je teška kad se samo jedna osoba trudi", rekla je: "U obzir dolaze praktična pitanja, poput kupovine namirnica, ali i psihološki izazovi, gdje podržavajući partner može pomoći u održavanju motivacije."

Razlozi za bolje rezultate su dobivanje podrške, motivacija, veća odgovornost i raspoređivanje zadataka, poput pripreme zajedničkih obroka, navodi Best Life.
 

Pročitajte više