Tiktokerica podijelila kontroverznu tajnu čiste kože, ljudi su podijeljeni

Screenshot: TikTok

Svi koji se bore s aknama znaju da je iscrpljujuće pronaći rutinu koja funkcionira. S ovim se borila i TikTokerica koja se na društvenim mrežama naziva samo Candice. No, nedavno je na TikToku podijelila kako se uspjela riješiti akni.

U videu koji je prešao šest milijuna pregleda, Candice je otkrila da je njezina tajna goveđi loj. Također napominje kako je shvatila da su komplicirane rutine njege kože bespotrebne.

"Koža ulaže veliki napor u proizvodnju vlastitih prirodnih ulja i sebuma, a mi to svaku večer prije spavanja skidamo dok koristimo oštre proizvode za pranje lica", rekla je u videu.

Sebum je masna tvar koju koža proizvodi kako bi održala svoju vlažnost, a može začepiti pore ili dovesti do masnije kože ako se prekomjerno proizvodi, što rezultira prištićima.

@thrivewithcandice Just water & beef tallow and my skin has never been better 🫶🏼 dry brush is from @Primally Pure and beef tallow from @ELA SKIN CO. #nontoxicskincareroutine #naturalskincare #naturalskincareproducts #nontoxicskincareproducts #beeftallowskincare #drybrushingskin #drybrushingbenefits ♬ original sound - Candice | UGC Creator

Još jedna Candiceina tajna je suho četkanje lica. Ovo joj pomaže ukloniti mrtvu kožu prije ispiranja toplom vodom i nanošenja goveđeg loja kao hidratantne kreme. Međutim, stručnjaci su razotkrili da bi goveđi loj čak mogao biti krivac za akne.

Dermatolog Muneeb Shah prethodno je za New York Post rekao: "Loj, budući da ima visok udio oleinske kiseline, baš kao i maslinovo ulje, remeti barijeru kože i zapravo uzrokuje veću iritaciju u usporedbi s biljnim uljima koja su bogata linolnom kiselinom."

Neki su u komentarima podijelili kako jedva čekaju isprobati njezinu rutinu, a neki su joj pisali da je odvratna. No, unatoč negativnim komentarima i tome što stručnjaci opovrgavaju prednosti goveđeg loja kao hidratantne kreme, Candice se kune u svoju tajnu blistave i glatke kože.

Pročitajte više