Tost nije neprijatelj dijete, a ove fotke jasno pokazuju zašto ga možete doručkovati

AKO pazite na liniju ili ste na dijeti, možda ste smanjili broj obroka u danu ili izbjegavate određene namirnice. No to nipošto ne bi trebalo biti tako.

Pravilna i zdrava prehrana je ona koja uključuje sve skupine namirnica, ali u umjerenim količinama. To je i poruka dijetetičarke Savine koja stoji iza popularnog Instagram profila The Savy Dietitian na kojem daje savjete zašto su takozvani “zdravi” obroci ponekad veći neprijatelj vašeg struka od kriške tosta. 

“Ovo je prijateljski podsjetnik da ne demonizirate ugljikohidrate i ograničavate unos kruha jer on definitivno može biti dio zdrave prehrane”, napisala je.

Objavila je fotografiju zdjelice mueslija od 130 grama, što je preporučena porcija za doručak, te otkrila da takav doručak sadrži 70 ugljikohidrata, isto koliko i pet kriški tosta. No zdjelica ovih žitarica ima 622 kalorije što je više nego pet kriški tosta kojima unosite 490 kalorija. 

Slično je kad su u pitanju neki drugi obroci. Dok sushijem unosite 59,6 grama ugljikohidrata i 403 kalorije, u četiri kriške tosta i prilozima kao što su tuna i krastavci nalazi se 59,4 grama ugljikohidrata te 338 kalorija. 

“Treba pojasniti da je kruh u redu, posebno ako je od cjelovitih žitarica i kad se jede kao sendvič s proteinima i salatom koja će vas zasititi”, zaključila je.

Pročitajte više