Trener Gal Gadot otkrio kako se glumica pripremala za ulogu Wonder Woman

MAGNUS Lygdback jedan je od najpoznatijih osobnih fitness trenera u Hollywoodu, čovjek koji je zaslužan za forme neke od najprepoznatljivijih superjunaka današnjice. Jedna od njegovih klijentica je i Gal Gadot, fantastična Wonder Woman koja zrači svojom pojavom i oduševljava definiranim tijelom.

No, rezultati nisu nastali preko noći, već je glumica morala paziti na trening i prehranu, a poznati trener joj je u tome itekako pomogao. Za Women's Health podijelio je kako je točno izgledala njezina zahtjevna fitness rutina, ali i prehrana na koju je posebno pazila kako bi rezultati bili što bolji.

Njezini treninzi bili su prvenstveno usmjereni na trening otpora. ''Svaki dan radili smo na oblikovanju drugog dijela tijela. Dok smo se jedan dan usmjeravali isključivo na treniranje nogu, drugi dan vježbali smo za prsa i leđa, treći za ramena i tako dalje. Veliki sam obožavatelj svakodnevnog rada na različitim dijelovima tijela kako bi se tijelo između toga oporavilo i odmorilo'', govori Magnus.

Dio njezine rutine uključivao je i popularni takozvani HIIT (intervalni trening visokog intenziteta) na biciklu ili traci za trčanje tri dana u tjednu i svaku sesiju Gal je završavala s dodatnim vježbama.

HIIT

Nakon pet minuta zagrijavanja na traci za trčanje, Gal je uskakala u brze intervale sprinta. Trener Magnus savjetuje da spomenutu vježbu možete bez problema raditi na bilo kakvoj unutarnjoj podlozi, ali i na otvorenom.

''Važno je jedino da si osigurate sigurne uvjete za vježbanje kako ne bi došlo do eventualne ozljede. Mi smo najčešće trenirali u teretani'', objasnio je Magnus. Upute su vrlo jednostavne, potrebno je trčati punim tempom 30 sekundi, zatim hodati drugih 30 kako bi se mišići malo oporavili. Vježbu su ponavljali tri puta.

''Jedini savjet kod izvođenja ove vježbe jest da, kada trčite, radite to velikim intenzitetom i punom snagom kako biste potaknuli što bolje rezultate. Ako kojim slučajem ne volite trčati, odlično rješenje su druge sprave poput bicikla ili veslačkog ergometra'', dodaje.

Vježbe otpora za noge

Gal je na snimanjima većinu vremena upravo trčala i skakala, zbog čega je od iznimne važnosti bilo trenirati noge, odnosno donji dio tijela kako bi bila što spremnija za izazove koji su je sljedeći dan čekali na setu.

''Što se tiče samo vježbe, fokusirali smo se na otpor te svaku od njih radili s nekoliko ponavljanja punog intenziteta. Gal je odmarala prema potrebi, a to je nešto što preporučujem svakome. Vježbe su uključivale sklekove, čučnjeve i iskorake različitih varijacija'', rekao je Magnus. Kako bi ubrzali rezultate, svakoj su vježbi dodali uteg.

Vježbe za jačanje jezgre tijela ili core

Na kraju, ali ne i najmanje važno, Magnus i Gal završavali su apsolutno svaki trening vježbama za jačanje jezgre tijela. S obzirom na to da je središte tijela ključno za cjelokupno kretanje, držanje i stabilnost, njegovo definiranje važan je dio svakog treninga.

''Oblikovanje mišića trupa bio je važan dio naše svakodnevne fitness rutine, a Gal je posebno uživala u takozvanim vježbama bočnog poskakivanja ili skatera koje na učinkovit način jačaju jezgru tijela, ali i ostale mišiće'', rekao je trener.

Prehrana

Kako bi njezine vježbe na kraju dana imale smisla, ali i kako bi se njezino tijelo pripremilo za daljnje zahtjevnije treninge, Gal je u svakom obroku konzumirala velike količine lisnatog povrća i hranu bogatu proteinima koju, kako i sama često kaže, jednostavno obožava.

Njezina je dijeta uključivala i prirodne sokove od kelja, špinata i voća. Birala je niskokalorične namirnice bogate vlaknima koje potiču osjećaj sitosti, ali i ubrzavaju metabolizam. Kako prenosi Women's Health, Gadot je dan najčešće započinjala s kavom i zasitnim doručkom bogatim proteinima, a uglavnom je to uključivalo jela s jajima poput bogatog omleta s povrćem.

Kao međuobrok najčešće je birala voće i povrće poput paprike, celera, cherry rajčice i tosta od avokada. S obzirom na to da voli povrće te je njezina prehrana većinom sastavljena od kuhanog ili sirovog povrća, povremeno si je, priznaje trener, znala priuštiti lagano odstupanje od plana prehrane i počastiti se sladoledom ili hamburgerom. Naravno, sve to u odmjerenim količinama. Osim toga, poznato je i kako Gadot pije barem tri litre vode dnevno kako bi ubrzala rad metabolizma, ostala hidratizirana, ali i obuzdala želju za nezdravim namirnicama.

Pročitajte više