Trener najvažnije američke liberalne sutkinje radio sklekove uz njen lijes

IKONA američkih liberala, ugledna sutkinja Ruth Bader Ginsburg, preminula je 18. rujna, u 87. godini. No, jasno je da će njezino nasljeđe živjeti još dugo. Bila je omiljena među građanima, osobito zbog svoje predane borbe za ljudska prava i ravnopravnost među spolovima. 

U sklopu ceremonije odavanja počasti njezino tijelo je izloženo i ispred zgrade Vrhovnog suda SAD-a, gdje su joj posljednji pozdrav došle dati tisuće ljudi. Prvi put u povijesti nečije tijelo je izloženo na čak dva dana jer jedan dan nije bio dovoljan da joj svi koji to žele odaju počast. Također, postala je prva žena u povijesti čiji je lijes radi odavanja počasti izložen na Capitol Hillu. 

No, snimka jednog trenutka odavanja počesti je postala viralna i nezaustavljivo se širi društvenim mrežama.

Njezin dugogodišnji trener Bryant Johnson je odlučio na potpuno neočekivan način pozdraviti se s njom. Naime, smješten ispred njenog lijesa, spustio se na pod i izveo tri skleka.

Iako je najpoznatija po svom djelovanju, Ruth je također imala reputaciju i u teretani. S Johnsonom je započela suradnju 1999., nakon završetka kemoterapije i borbe s rakom debelog crijeva, a s njim je vježbala sve do travnja ove godine, unatoč naknadnim dijagnozama raka. Johnson bi vodio Ginsburgine treninge čak dva puta tjedno, a redovito su radili kardio te vježbe snage.

Sudeći prema reakcijama na Twitteru, mnogo je ljudi dirnuto načinom na koji je Bryant odlučio iskazati poštovanje Ginsburg.

 

 

Podsjetimo, Ginsburg je 2019. objasnila zašto je nastavila vježbati tijekom svoje borbe s rakom.

"Svaki put nakon treninga bih shvatila da se bolje osjećam kada sam aktivna nego kada se sažalijevam", ispričala je na događaju koji je organizirao magazin Moment, piše Shape.

"Uvijek kažem ljudima: 'Ako mislite da je snažna u sudnici, trebali biste je vidjeti u teretani'", rekao je jednom za The Guardian njezin trener te dodao: "Jaka je poput čavala."

 

Pročitajte više