Trener slavnih skinuo 13 kilograma u 12 tjedana, evo kako je u tome uspio

AUSTRALSKI trener Luke Hines pohvalio se impresivnom transformacijom. Poziravši u kupaćim gaćicama prije i poslije, otkrio je da je u 12 tjedana skinuo 13 kilograma. Zbog nedostatka treniranja i jedenja iz dosade, nakupio je salo na trbuhu i bedrima. Mijenjajući svoju prehranu i rutinu vježbanja te usredotočujući se na bolje životne navike, Hines je uspio izgubiti neželjene kilograme i preoblikovati svoje tijelo.

"Radio sam na pronalasku realnog i održivog. Jeo sam da se nahranim, a ne da zaliječim dosadu ili tugu. Kretao sam se jer me to veseli, a ne kako bih kaznio svoje tijelo", napisao je u objavi na Instagramu te otkrio da ga je transformacija izazvala fizički i psihički. 

"Pratio sam svoju težinu, indeks tjelesne mase, postotak tjelesne masti, dnevne korake, san, zdravlje srca, razinu vode u tijelu, mišićnu masu i vaskularnu dob. Shvatio sam da je san važan jer on obnavlja moje tijelo. Umjesto da budem sam sebi najveći kritičar, motivirao sam se i navijao za sebe i svoj cilj", dodao je. 

Osim što je skinuo 13 kilograma, udio tjelesne masnoće smanjio je s 21.1 na 16.7 posto te dobio 4.1 posto mišićne mase. Vaskularnu dob, koja je pokazatelj srčanog zdravlja, smanjio je s 36-40 godina na 28.32 godine. 

"Ovo nije kraj. Nastavit ću pratiti svoj napredak, zadavati si ciljeve i učiniti ovo održivim i ugodnim načinom života", zaključio je trener slavnih.

Pročitajte više