Trenerica Natalie Portman opisala kako se glumica 10 mjeseci pripremala za Thora

Foto: Profimedia

NATALIE Portman vraća se na filmska platna jača nego ikad. Uskoro u kina stiže novi nastavak Thora: Love and Thunder, a slavna glumica ponovno će utjeloviti Jane Foster. No umjesto da sjedi sa strane, ovoga puta u ruke uzima čekić i oblači se u superheroja.

A da bi to učinila, morala se dovesti u top formu. Portman je trenirala 10 mjeseci prije početka snimanja i aktivno gradila mišiće. Kad je počelo snimanje filma, ustajala je u 4 sata ujutro kako bi u teretani bila već u 4:30. Cijeli proces nadgledala je trenerica Naomi Pendergast, koja je u intervjuu za Variety otkrila kakav je režim vježbanja slijedila glumica.

"Cilj je bio definirati ruke i trbuh. Da bismo to uspjeli bez ozljeda, prvo smo četiri mjeseca kondicionirali njeno tijelo. To je značilo da je morala naučiti sigurno podići teret kako to ne bi negativno utjecalo na njene zglobove", pojasnila je Pendergast.

Nakon ta četiri mjeseca počeli su ozbiljniji treninzi s bučicama. 

"Radili smo na jačanju gornjeg dijela tijela tri puta tjedno, što je uključivalo vježbe za ruke, leđa, prsa, kao i boks, preskakanje i trčanje. Preostala dva dana bila su posvećena radu na prevenciji ozljeda, što je uključivalo vježbe bazirane na pilatesu, istezanje, opuštanje i vježbe ravnoteže", dodala je trenerica.

Naravno, vježbanje je beskorisno bez prave prehrane, a Pendergast je morala uložiti puno truda kako bi osmislila pravi jelovnik za Portman, koja se drži veganske prehrane.

"Natalie je izuzetno zdrava osoba. Hrani se zdravo i nismo morali raditi nikakve velike preinake. Veganka je pa smo morali dodati proteinske prahove nekoliko puta dnevno, kako bi dobila dovoljno proteina", zaključila je Pendergast.

Pročitajte više