Vraća se badminton: Predviđa se da će ovo biti najveći wellness trendovi 2024.

Foto: Pexels

Početak nove godine donosi i nove trendove. Evo kratkog uvida u ono što bi nam 2024. mogla donijeti kada su u pitanju fitness, wellness i zdravlje.

Njega kože

Prema izvješću Pinterest Predictsa za 2024., pretraživanje pojma "rutina njege kože" poraslo je za nevjerojatnih 1025 posto. To jasno pokazuje da njega tijela prolazi renesansu. Danas su sve popularniji estetski tretmani koji se rade kod kuće i rutine samonjege.

Badminton

Ako vam je tenis pretežak, imamo odličnu vijest. 2024. čeka nas veliki povratak badmintona. Riječ je o aktivnosti koja je zabavna i uopće ne djeluje kao tradicionalno vježbanje, ali ipak ubrzava srčani puls, što znači da sagorijeva kalorije.

Istraživanje iz 2022. pokazalo je da igranje badmintona dovodi do poboljšanja u brojnim područjima zdravlja, uključujući kardiovaskularnu i plućnu funkciju. Osim toga, njegova brzina i elegantan rad nogu mogu poboljšati ravnotežu i agilnost.

Digitalna detoksikacija

Činjenica je da većinu vremena provodimo na svojim uređajima, a godina pred nama bit će idealna za digitalnu detoksikaciju. Pinterest predviđa da bi to mogao biti jedan od najvećih wellness trendova i da će mnogi postaviti ograničenja upotrebe na svojim telefonima.

Istraživanje iz 2022. pokazalo je da je korištenje mobitela povezano s negativnim učincima na fizičko i mentalno zdravlje, osobito kod mladih.

Treninzi borilačkih vještina

Vježbanje i smanjenje stresa? Moguće je! Prema Pinterestu, takozvani nokaut-treninzi bit će hit 2024. godine. Ove rutine vježbanja uključuju borilačke sportove poput karatea, kickboxinga i jiu-jitsua, koji ne samo da pružaju izvrstan kardio izazov već bi mogli pomoći i u rješavanju nakupljenog stresa.

Ozbiljni razgovori

Pojam "ozbiljni razgovori" odnosi se na produbljivanje veza kroz smislene razgovore. Generacija Z i milenijalci nastoje stvoriti više emocionalne intimnosti kroz raspravu, prema izvješću Pinteresta. Budući da generacija Z prijavljuje veće stope usamljenosti nego druge generacije, to je vjerojatno korak u dobrom smjeru.

Još više mocktaila

Apstinencija od alkohola popularna je već nekoliko godina, a pretraživanje mocktaila na Googleu u porastu je posljednjih pet godina. Mocktail je bezalkoholni koktel, a to je svakako trend koji se isplati prigrliti jer odricanje od alkohola pridonosi gubitku težine i zdravlju jetre te smanjuje rizik od srčanih bolesti.

Pročitajte više