Ovo je 7 razloga zbog kojih biste ove jeseni trebali isprobati kampiranje

Foto: Promo

LJETO je gotovo, a vi ste svoje šatore i opremu za kampiranje već pospremili u podrume ili na tavane? Vratite se po njih jer vas jesen zove na avanturu koju dosad niste imali priliku doživjeti!

Vjerovali ili ne, kampiranje nije rezervirano samo za ljeto. Ima nešto neobično, a tako privlačno u spavanju pod zvijezdama u jesen. Mnogo je motiva da doživite raskoš netaknute prirode uz posljednje tople, sunčane dane, da se budite uz čaroban miris mora i borova te uživate u posebno divnim prizorima koji oduzimaju dah.

1. Bogatstvo boja

Svako godišnje doba ima svoje čari, no kad bi se biralo ono najfotogeničnije, jesen bi bez sumnje preuzela tu titulu! Gdje god biste poželjeli kampirati, jesen će se potruditi da vam pogled iz šatora bude spektakularan. Čak se i obična šetnja po šumi ili uz rijeku može činiti kao da ste zakoračili na set nekog holivudskog filma, dok vam pod nogama šušti žuto i crveno lišće.

2. Idealno vrijeme

Jesen je doba u kojem su dani još uvijek topli, a noći dovoljno hladne da ih možete u cijelosti prespavati čvrsto ušuškani u tople vreće za spavanje. To je savršeno doba godine za bicikliranje, trekking i planinarenje, pa čak i za obiteljsko istraživanje brežuljaka i šuma u potrazi za plodovima jeseni kao što su divlje gljive, lješnjaci, orasi i kesteni.

3. Nema gužve, a ni stresa

Mnogi kampisti će rado priznati kako su im jesenska kampiranja najdraža, jer u kampu ima manje ljudi, a samim time i više mjesta za biranje gdje se utaboriti, odnosno postaviti šatori. Već s početkom rujna počinje škola, jezera i rijeke postaju suviše hladne za kupanje, a kampom ne odzvanja buka. Sve je mirnije i opuštenije nego ljeti.

4. Kukci, pa-pa!

Sve kraći dani i hladnije noći otjerali su dosadne kukce koji inače kvare ljetna druženja u prirodi. Nema više potrebe za korištenjem sprejeva, posebnih svijeća niti tankih mrežica na šatorima protiv komaraca i drugih gmizavaca. Početak hladnijeg perioda godine predstavlja i kraj sezone alergija, pa se kroz jesen doista lakše diše.

5. Hrana je ukusnija

Nema ništa bolje od druženja dok se priprema hrana na otvorenom, zar ne? Mnogi kampovi u Hrvatskoj nude mogućnost kuhanja uz logorsku vatru koja, osim što pruža toplinu, daje i dozu dodatne zabave te je savršen ambijent za pričanje ili pjevanje s djecom tijekom hladnih noći. No, ako ste postavili šator u divljini, hranu radije pripremite na prijenosnom plinskom kuhalu kako bi izbjegli mogućnost pojave požara.

6. I zvijezde su ljepše

Jeste li znali da je noćno nebo najljepše baš u jesen? Za vedrih noći iz šatora izvadite madrace na napuhavanje ili se umotajte u vreće za spavanje i pronađite zviježđe Andromede, Pegaza, Ribe i Vodenjaka, istražite zvjezdice naše Mliječne staze i obavezno zaželite želju ako vidite zvijezdu padalicu.

7. Pristupačnije cijene

Odlazak na kampiranje izvan glavne turističke sezone odličan je potez i što se financija tiče. Mnogi hrvatski kampovi nude znatno niže cijene najma parcela koje su prvi red do mora ili pak na najboljem mjestu u šumi. Štoviše, većina ih više ne prima rezervacije, nego vlada pravilo "tko prvi, njegova djevojka", odnosno u ovom slučaju – tko prvi, njegova parcela ili kamp mjesto.

Doživite magiju jesenskog kampiranja uz kvalitetnu opremu. Pregledajte Hervisove virtualne police putem online shopa i pronađite šator koji odgovara vašim potrebama, vreće za spavanje i madrace na napuhavanje koji pružaju maksimalnu udobnost i optimalnu toplinu u svim vremenskim prilikama, te ostalu kamp opremu poznatih svjetskih proizvođača i to po vrlo povoljnim cijenama.

Pročitajte više