Žena pojela 32 rolice sushija pa završila u bolnici: Opet ću ga jesti

SUSHI je jedno od najpopularnijih jela na svijetu, a oni koji ga vole mogu potvrditi da se teško zaustaviti kad ga jednom krenu jesti. Ipak, radi se o sirovoj ribi i namirnicama koje u većim količinama mogu iziritirati želudac.

Danielle Shapiro, 24-godišnjakinja iz Mountain Viewa u Kaliforniji, našla se u sushi restoranu u kojem se za 50 dolara (oko 330 kuna) može jesti neograničeno sa švedskog stola, što je ona, kao veliki fan sushija, doživjela kao svojevrstan izazov i veliki užitak.

Stvari su izmakle kontroli

Danielle je pojela čak 32 rolice sushija, što je dovelo do toga da je naposljetku bila hitno primljena u bolnicu. Imala je jake bolove u trbuhu, a dijagnosticirana joj je gastroezofagealna refluksna bolest, poznata kao refluks kiseline.

Shapiro je podijelila svoje iskustvo u TikTok videu. Pratitelji su mogli vidjeti brdo hrane koje je pojela, kao i nju u bolničkom krevetu s iglom infuzije u ruci. Njezino upozorenje ljubiteljima sushija od tada je postalo viralno s više od 11.3 milijuna pregleda.

@danielleshap

All you can eat sushi gone wrong… 🥴

♬ Originalton - POV’s

Napisala je svoje objašnjenje

"Veliki sam obožavatelj sushija. Volim ga jesti nekoliko puta mjesečno ako imam sreće", rekla je Shapiro i dodala da je s prijateljicom isplanirala večer japanske hrane.

"Naša večera je trajala oko dva sata jer smo bile toliko prenatrpane da smo morale stalno praviti pauze", dodala je. Počela je s miso juhom, četiri gyozas i jalapeño poppersima. Zatim je prešla na osam rolica zelenog zmaja, osam snježnih rolica, osam kalifornijskih rolica, osam wakame rolica i porcijom edamamea.

Otkrila je što se dogodilo nakon tog monstruoznog obroka

"Odmah nakon večere bile smo toliko site da smo morale sjediti u mom autu oko 30 minuta prije nego što smo se odvezle kući", rekla je. "Želudac mi je bio vrlo tvrd od svih sushija i vjerojatno riže koja mi se proširila u želucu."

Otišla je do kuće svog partnera kako bi pokušala prespavati. "Te noći sam otišla spavati kod svog dečka i imala sam najgore bolove u trbuhu. Nisam jutarnja osoba pa kad sam se sutradan probudila oko 6 ujutro, znala sam da nešto nije u redu", rekla je.

"Užasno me bolio želudac i bilo mi je teško duboko disati." Njezin dečko i baka navodno su je odvezli u bolnicu, gdje joj je dijagnosticiran refluks kiseline i dali su joj lijekove za ublažavanje bolova.

Refluks kiseline se događa kada se želučana kiselina vraća u jednjak, prema klinici Mayo. Refluks kiseline je izuzetno čest i može se dogoditi gotovo svakome.

Nakon liječenja, Shapiro je priznala da je trebalo nekoliko dana da se oporavi. Unatoč traumi, neće odustati od svog omiljenog jela. "Sigurno ću opet jesti sushi! Ovo iskustvo nije me pokolebalo. Naučila sam da sljedeći put trebam slušati svoje tijelo", zaključila je.

Pročitajte više