Žena zahvaljujući Facebooku otkrila karcinom na licu i uspješno se izliječila

JENNIFER Pineirovigo na društvenim mrežama podijelila je svoju životnu priču te rekla kako joj je Facebook doslovno spasio život. Naime, nakon što joj se na društvenoj mreži pojavila dvije godine stara uspomena, Jennifer je primijetila da s fotografijom nešto nije u redu. Ispod oka na desnoj strani lica vidjela je malu točku, koja je ispočetka nije previše zabrinjavala, a nakon nekog vremena joj se učinilo da je izblijedjela.

Nakon što joj se pojavila uspomena na Facebooku, primijetila je da ta njezina mrlja tada nije postojala te je shvatila da ima razloga za zabrinutost. ''Šest mjeseci kasnije na mom Facebooku se pojavila uspomena. To je bila fotografija koju sam objavila prije dvije godine, a tada te mrlje nije bilo na mom licu. Zato sam se odlučila naručiti kod liječnika'', ispričala je u jednom od svojih videa.

Nakon posjeta liječniku dijagnosticiran joj je karcinom kože, koji se najčešće razvija na područjima slabo zaštićenima od sunca. Sve je rezultiralo operacijom, na kojoj su Jennifer uklonili dio kože s tumorom.

''Nisam uspavana tijekom zahvata, korištena je samo lokalna anestezija. Nakon što su odstranili prva tri sloja kože počela sam se pomalo brinuti jer sam mogla vidjeti štetu koju je karcinom uzrokovao. Doktor je čak došao i rekao mi kako će biti potrebna rekonstrukcija. Zatim su uklonili još dva sloja i tek tada su bili sigurni da nema više stanica karcinoma'', opisala je svoje iskustvo te priznala kako je svejedno tužna što će se morati nositi s ožiljcima na licu do kraja života.

Pročitajte više