Žene razotkrivaju muškarce koji ih maltretiraju u teretanama, ljudi su podijeljeni

Screenshot: TikTok

MNOGE žene danas se snimaju dok vježbaju kako bi uhvatile predatore u teretani. Tijekom proteklih 18 mjeseci, videozapisi s oznakama #GymCreep i #GymWeirdo, koje uglavnom postavljaju korisnici iz Ujedinjenog Kraljevstva i SAD-a, prikupili su preko 100 milijuna pregleda na TikToku.

Prošloga mjeseca američka influencerica Gina postala je viralna kada je podijelila snimku muškarca koji se smjestio blizu mjesta na kojem je dizala utege. 

"Gledajte ovog kretena kako dolazi do mog osobnog prostora dok radi mrtvo dizanje", napisala je te dodala da je "teretana bila prazna, a on je od svih mjesta odabrao kutak kraj nje".

@ginaveelay Be careful out here girlies cause wtf #creep #weirdo #gymcreep #k18results #gymweirdshit #awareness #awarenessvideo #creepyguys #fyp #viral #fyp #gymprobblems #gymissues #inconsiderate #inconsideratepeople #selfawareness #selfaware #danger #creepy #creepyguystaring #creepyguystory #creepyguywithacamera #workingout #fitness ♬ original sound - Gina

Muškarca je optužila da ju je gledao i zurio u njezinu stražnjicu. Kaže da se osjećala toliko ugrožena njegovim ponašanjem da se sada više ne osjeća sigurnom u teretani.

Fitness influencerica Heidi iz SAD-a postala je viralna u kolovozu 2021. kada je podijelila sličnu snimku. Snimila je stranca koji je stalno dolazio do nje i buljio u nju dok se kretala po različitim spravama u teretani.

@fit_with_heidi Don’t sit there and tell me you’re not doing something when I have proof. 😡 #gymtok #fittok #influencer #viral #trending #tiktok #fitness #gym #gymgirl #fyp #fypシ #foryou #foryoupage #gymcreeps ♬ Real As It Gets - Lil Baby

Istraživanje američke tvrtke Run Repeat 2021. pokazalo je da se 56 posto žena suočilo s nekom vrstom uznemiravanja tijekom vježbanja. Međutim, korisnici TikToka ne mogu odlučiti tko je u ovim situacijama žrtva - žene koje snimaju jezive muškarce ili muškarci koje bez njihovog odobrenja javno izlažu ruglu.

"Možda gledaju i pitaju se što radite", "Ako vam netko priđe i ponudi pomoć, ne znači da vas proganja. Ponekad je to samo lijepa gesta, pomoć i ništa više", "Pokušavate sebe učiniti žrtvama, a zapravo to niste", neki su od komentara. 

@thejoeyswoll

Women are harassed in gyms and it needs to stop, but you are not one of them. An act of kindness or a glance does not make you a victim.

♬ original sound - Joey Swoll

Na slično upozorava i trener Joey Swoll, koji često snima svoje odgovore na videa u kojima žene tvrde da su žrtve čudaka.

"Postoji velika razlika između toga da te netko samo gleda i nekoga tko je stvarno čudan. Ponekad te muškarac gleda jer si ispred njega, jer si u njegovom vidokrugu. Možda te gleda jer vidi da si namjestila kameru da te snima. To nije mizoginija. U teretani sam više od 20 godina i to mogu potvrditi", poručio je.

Pročitajte više