Žene su potvrdile: Najbolnije iskustvo na svijetu gore je od poroda

Foto: Shutterstock

POSTOJE mnoga bolna iskustva koja možemo doživjeti. Način na koji toleriramo bol je različit, ali postoji jedna bol za koju se kaže da je najgora koju čovjek može proživjeti.

Profesor hitne medicine i docent kirurgije na Sveučilištu Utah gostovao je u podcastu Who Cares About Men’s Health? te je otkrio da je svjedočio brojnim slučajevima u kojima su pacijenti doživjeli to užasno iskustvo.

"Ne znam jesam li ikada vidio nekoga tko ima jače bolove od osobe koja je došla na hitnu zbog bubrežnih kamenaca. Ljudi se grče, jednostavno se vidi da doživljavaju nevjerojatnu bol", rekao je.

Bubrežni kamenci prilično su česta pojava. Nastaju uslijed visoke koncentracije soli i drugih minerala u bubrežnim kanalima. S vremenom se mogu oblikovati cjeline koje su veličine zrna pijeska ili sitnog šljunka, ali i kamen većih dimenzija. Izbacuju se urinom, a jedna studija iz 2017. potvrdila je da je riječ o stanju koje je gore od porođaja. Čak 63.3 posto žena koje su imale bubrežni kamenac i rodile reklo je da je prvo "sto puta gore".

S druge strane, muškarci koji su iskusili udarac u testise i bubrežne kamence također potvrđuju da je drugo puno bolnije.

"Zamislite da morate pomokriti žilete. To znači imati bubrežni kamenac", "Da sam mogao birati, dobrovoljno bih stao u red da me udare u testise. Toliko je gore imati bubrežne kamence", neki su od komentara na ovu temu na Redditu.

Pročitajte više