Znanstvenici tvrde da vam ovaj sok može pomoći da izbjegnete upalu mišića

Foto: Pexels

IAKO se upala mišića najčešće povezuje s vježbanjem, do nje može doći i iz brojnih drugih razloga. No koji god razlog bio, riječ je o reakciji tijela na fizičku aktivnost na koju niste naviknuli, a može se pojaviti u bilo kojem dijelu tijela. Također, poznata je i pod nazivom muskulfiber.

Iako neugodna, ova bol relativno brzo prolazi te postoje brojni načini kako je ublažiti. Jedan od njih je i ispijanje soka od višnje. Da, dobro ste pročitali.

On ima antioksidativna svojstva koja poboljšavaju mišićne funkcije, ubrzavaju oporavak te smanjuju bolove u mišićima. Sve to su potvrdili i američki istraživači koji su u sklopu istraživanja promatrali ekipu od 54 sportaša koji su sudjelovali u utrci Oregon`s Hood to Coast Relay, a rezultate studije su objavili u časopisu Journal of the International Society of Sports Nutrition.

Pokazalo se da su oni koji su tjedan dana prije natjecanja svakodnevno pili dvije čaše ovog soka bol osjećali manje intenzivno.

"Trkači koji su pili sok od višnje imali su manje upala, a mišići su im se prije oporavili", objasnila je dr. Kerry Kuehl, voditeljica ove studije.

Pročitajte više