Recept za burek koji ispada bolje od onog iz pekare

Foto: Shutterstock

OVI slani recepti s gotovim tijestom su tako jednostavni da ih možete napraviti usred tjedna, za doručak, ručak ili večeru, ali i vikendom kad vam dođu nenadani gosti ili pak ekipa na pivo ili dva.

Burek sa sirom

Definitivno najpoznatiji recept za burek ili pitu sa sirom. Burek, tvrde naši susjedi iz Bosne, može biti samo od mesa, a sve ostalo su pite. No burek je originalno iz Turske, a tamo ga najčešće pripremaju upravo sa sirom. Pita ili burek, svi se možemo složiti da je najbolji kad je poslužen topli uz čašu hladnog jogurta. Ovdje je recept.

Ako vam ipak burek sa sirom nije na prvom mjestu, imamo još zanimljivih slanih recepata s gotovim korama. U nastavku ćete naći recept za burek s mesom, mini bureke sa špinatom, štrudlu s piletinom i gljivama, brzu gibanicu, bučnicu, grčke trokute sa sirom i špinatom i hrskave proljetne rolice.

Mini burek sa špinatom

Ovdje je recept za mini hrskave rolice sa sirom i špinatom.

Burek s mesom

Ima li uopće netko da ne voli ukusan i hrskav burek s mesom? Donosimo vam recept za odličan burek s mesom - ispekli smo ga i sami testirali. Sjajan je, stvarno. Ovdje možete pronaći recept.

Gužvara sa sirom

Slično bureku sa sirom, ali zapravo drukčije. Možete je raditi u okruglom ili pravokutnom kalupu. Ovdje je recept.

Bučnica s gotovim korama

Poznata slana štrudla gotova za čas posla. Recept je ovdje.

Spanakopita trokutići

Spanakopita je slana grčka pita koja se radi s hrskavim lisnatim tijestom i nadjevom od špinata i feta sira. Mi vam donosimo recept za ukusne spanakopita trokutiće za koje vam trebaju gotove kore, sir, špinat i začini. Poslužiti ih možete same ili uz čašu jogurta, a recept možete pronaći ovdje.

Štrudla s piletinom i gljivama

Omiljena kombinacija ovog puta u tankom tijestu. Ovdje je recept.

Proljetne rolice

Proljetne rolice omiljeni su finger food ili predjelo azijske kuhinje, no rado se jedu i svugdje u svijetu. Rade se skroz jednostavno, trebate gotove kore i nadjev po želji. Recept je ovdje.

Lajkajte Index Recepte na Fejsu za brdo jednostavnih i testirano odličnih recepata koje možete isprobati kod kuće svaki dan.

Index Recepti

Pročitajte više