Kako žive Amerikanci? Ovako to zamišljaju Europljani, tvrdi jedan

Foto: Instagram

NA DRUŠTVENIM mrežama uvijek se proziva Amerikance da nemaju neka osnovna znanja iz opće kulture i da za Europu uvijek govore da je država, a ne kontinent, a sada je jedan Amerikanac odlučio Europljanima uzvratiti istom mjerom.

Snimio je video pod nazivom "Što Europljani misle o Americi?", u kojemu je protagonist jedan tipični Amerikanac s velikim trbuhom, koji se nezdravo hrani i pije Coca-Colu. U videu opisuje svoj dan, ili barem onako kako Europljani navodno to vide.

>> Video Amerikanca kako otkriva piće popularno na Balkanu ima preko 2 milijuna pregleda

"Ujutro me budi pucnjava, za doručak jedem prženu piletinu"

Na početku videa govori da ga u osam ujutro bude zvukovi pucnjave i nasilja, a zatim je vrijeme za doručak, za koji pojede kanticu s 18 komada pržene piletine i popije dvije litre Cole. "U devet sati krećem od Los Angelesa do New Yorka, a prolazim kroz siromašne krajeve pune beskućnika i neću učiniti baš ništa po tom pitanju", priča on u videu, snimajući šatore postavljene na ulicama.

U deset sati, kaže, dolazi u New York i glasno priča o tome kako je Amerika sjajna. Već u 11 sati odlazi do Miamija, gdje stiže u 11:45 i sunča se, a nakon toga se vraća u Los Angeles. "Sjajno je da mogu posjetiti sva tri američka grada u jednom danu", kaže on, aludirajući na to da Europljani vjerojatno misle da se SAD može obići u jednom danu.

"Konobaru ostavljam napojnicu od 100 dolara"

"Oko 13 sati ručam u restoranu, a konobaru ostavljam ogromnu napojnicu od 100 dolara u gotovini. Nakon toga naslonim se na zid da odmorim, a u 14 sati dobivam plaću od posla koji radim od 9 do 17 sati, 60 sati tjedno. Cijenim novac i status više od ičega u svom životu", govori on dalje u videu.

Zatim, kaže on, oko 15:30 dolazi do još jedne pucnjave, a oko 16 sati otkriva da je došlo do rata u nekoj drugoj zemlji. U 18 sati večera i pojede cijelu pitu od jabuke s još dvije litre Cole, a u 21 sat dolazi do invazije vanzemaljaca. "To se vjerojatno događa samo u važnim zemljama", zaključuje.

I dok se Amerikanci u komentarima šale na račun svega što je u videu spomenuto, ljudi iz ostatka svijeta poručuju im da su sve to stvarni problemi i da bi ih trebali shvatiti ozbiljno.

"Dakle, siromaštvo i beskućništvo, pretilost i zdravstveni problemi poput dijabetesa, nasilje, pa čak i pucnjava - nisu li to pravi problemi u SAD-u? Video bi bio smiješan da to nije istina. Nikada nisam bila u SAD-u, ali kada ga usporedim s mojom domovinom (Njemačkom), mislim da bi vaše društvo trebalo ozbiljno shvatiti ovo što ismijava", napisala je jedna Njemica u komentarima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.