Samoborski restoran Cantilly predstavio novi jelovnik i suradnju s Petrom Jelenić

Foto: Press

Samoborski restoran Cantilly Garden predstavio je novi proljetni jelovnik koji će oduševiti sve ljubitelje fine gastronomije. Cantilly, koji još nije proslavio ni prvi rođendan, već je stekao zavidan ugled i poziciju omiljenog odredišta za brojne gurmane i gastro znalce koji rado posjećuju Samobor. Novim proljetnim jelovnikom i suradnjom s ponajboljom hrvatskom slastičarkom Petrom Jelenić, podiže ponudu na još višu razinu.

Novi jelovnik, kao i dosad, kombinira kvalitetne lokalne namirnice i precizno kuhanje iskusnog gastro tima na čelu s glavnim chefom gospođom Ružicom Jukičić.  Na predstavljanju novog jelovnika okupljeni gastro novinari imali su priliku kušati  neka od jela poput aromatičnog telećeg carpaccia, domaće veganske njoke, mladog pijetla s proljetnim povrćem i janjeći kotlet s divljim šparogama i batatom. Sva jela s novog jelovnika prate izvrsna vina s kompetentno posložene vinske karte koju je osmislio iskusni voditelj restorana Damir Klisurić.

Velika novost u ponudi restorana su slastice renomirane hrvatske slastičarke Petre Jelenić, čije ukusne kreacije osvajaju srca i najzahtjevnijih gostiju. Hrskavo lisnato tijesto s lješnjacima, flan od majske ruže i espuma od vanilije zajedno tvore slasticu nazvanu „Oblačić“, jer svojim oblikom, blagom teksturom i nježnošću uistinu podsjeća na nježan proljetni oblak. Tu su još baba u sirupu od bazge i konjaka sa sladoledom od karameliziranog mlijeka, krema od prosa i vanilije s gelom od jagoda i za ljubitelje čokolade: sorbet od čokolade s donutom od vanilije, na kakao zemlji, ukrašen tamnim crispom.

"S ponosom smo predstavili naš novi proljetni jelovnik  i vjerujemo da će naši stalni i svi novi gosti uživati u svakom zalogaju. Veseli me i suradnja s našom Samoborkom Petrom Jelenić jer smo slastice restorana Cantilly podigli na novu razinu i dodatno obogatili ponudu" - izjavila je Ružica Jukičić, glavni chef restorana Cantilly Garden.

Restoran Cantilly Garden smješten je svega petstotinjak metara od glavnog samoborskog trga u ulici Stanka Vraza broj 1, okružen je pažljivo uređenim vrtovima, idealnim okolišem za opuštanje u ugodnom društvu i uživanje u finim jelima.

Više detalja o ponudi i sadržaju novog jelovnika pronađite na službenoj web stranici restorana.

Pročitajte više