U Trogiru se uskoro jedu štrudla od janjetine, burgeri od tune, ali i poznati kolači

Foto: Franko Kelam

TREĆE izdanje Babarol street food festivala održat će se od 17. do 26. svibnja na platou iza Kule Kamerlengo u Trogiru. Pet ugostitelja i pet koncerata, brojne radionice, kino na otvorenom, kviz s glazbom uživo, natjecanja u pripremi slastica - sve to u deset dana očekuje Trogirane i njihove posjetitelje, kažu nam organizatori.

Naći će se tu Tunaholic fish bar koji se nametnuo kao regionalna street food senzacija sa svojim burgerima od svježe tune, trogirski bistro bar Corte s ponudom bao bunsa i modernih azijskih zalogaja, bistro Odma tu dobro poznatog chefa Roberta Predraga Žmire koji će se pored svog restorana Mare po prvi put predstaviti s modernim tapasima s dalmatinskim twistom, te Babarol kućica sa slasticama O'š kolač koje potpisuje splitska pastry chefica Tea Mamut, a na kojoj će se naći i ponuda koktela.

Slastice Tee Mamut

Novitet je i slavonska kućica restorana Androliko's iz Našica koji je najavio burger i pulled pork sendvič od crne slavonske svinje te svakog vikenda čobanac kuhan u tradicionalnom kotliću. Ono što najviše intrigira je štrudla od janjetine na pireu od graška s tzatziki umakom.

"Pripremili smo bogat program, a prvo pitanje uz hranu je tko će svirati pa mogu ovim putem najaviti koncerte grupe TBF (26.5.), Kuzma i Shaka Zulu (25.5.), Songkillers (18.5.), Eni Jurišić i Vjeko Ključarić (24.5.), a za prošlogodišnje odlično zatvaranje bile su zaslužne nakadašnja članica Frajli Marija Mirković i Alka Vuica - pa smo ih, logično opet pozvali u goste da uveličaju otvorenje (17.5.)", kaže Antonio Franić, organizator festivala.

"Ulaz je, naravno, slobodan", dodaje.

Štrudla od janjetine

Pročitajte više