Direktor Diablo Immortala: Nismo nikad lagali, Legendary Gems nisu oprema

Foto: Blizzard

NE STIŠAVAJU se reakcije na sporni sustav naplaćivanja u igri Diablo Immortal, koja je lansirana prije tek nekoliko dana, a sada se o kritikama oglasio i direktor igre Wyatt Cheng.

Sustav mikrotransakcija trebao bi omogućiti igračima da svojim ulaganjima, iako je igra u principu besplatna, u njoj napreduju. Jedan od načina za napredovanje likova su Legendary Gems, koje je jako teško skupiti regularnom igrom bez plaćanja. Cheng je uoči izlaska tvrdio kako mikrotransakcije neće biti agresivne te kako se oprema neće moći kupiti pravim novcem. Ovo potonje je doduše točno, no zato se vrjednije Legendary Gems može kupiti isključivo pravim novcem.

Stoga ga je streamer Zizaran prozvao zbog objave koju je napisao na Redditu prije četiri mjeseca u kojoj kaže: "Ne postoji način da se nabavi ili rangira oprema pomoću novca."

"Nakon vaših izjava mislili smo da se snaga neće moći kupovati", napisao mu je Zizaran, influencer koji se proslavio PoE vodičima. Cheng je odgovorio kako je bio iskren u brojnim intervjuima, a njemu i Blizzardu je najvažnije da se pravim novcem ne mogu kupovati XP i klasična oprema s 12 slotova.

Međutim, Legendary Gems su toliko moćni u Diablo Immortalu da nadmašuju vrijednost opreme u koju su smješteni, posebno na višim razinama. Nude ogromne koristi u igri, a svaki od njih ima legendarni učinak koji je iznimno moćan i važan za daljnji napredak. Ali budući da nisu fizički odjevni predmet ili oružje, zato se ne klasificiraju kao "oprema". Međutim, direktor Immortala se na nije osvrtao.

Podsjetimo, okvirnim izračunom maksimiziranja lika došlo se do cifre od oko 770 tisuća kuna, a "free to play" igraču bi za to trenutno trebalo oko deset godina igranja.