13-godišnji Nero je završio u azilu nakon smrti vlasnika. Trebaju mu dom i zagrljaj

Foto: Facebook

NA FACEBOOK stranici riječkog azila Društvo za zaštitu životinja objavljena je priča o Neru, starijem psu ranjenog srca. Nero je ostao bez doma nakon smrti svoga vlasnika i život mu nije bio bajan. 

Vlasnik mu preminuo

"U jednom trenu Nero je ostao bez doma i sigurnosti nakon smrti svog skrbnika. U jednom trenu život mu se okrenuo naglavačke. Kuda sad u tim godinama kada trebao mu je samo mir i spokoj, sigurnost i sve ono na što je navikao i činilo njegov život. Možda i nije bio neki bajan život ali bio je njegov", pišu u opisu njegovih fotografija.

"Vrlo brzo, nakon nemilog događaja Nero je krenuo na put prema našem azilu. Samo on zna kakve misli su se tada rojile u njegovoj glavi. Tako je Nero postao još jedan starčić pod našom skrbi", dodaju. Nero je okoćen u travnju 2010. godine i ima 16 kilograma. 

NERO - starčić ranjenog srca U jednom trenu Nero je ostao bez doma i sigurnosti nakon smrti svog skrbnika. U jednom...

Objavljuje Azil za pse "Društvo za zaštitu životinja Rijeka"Utorak, 31. siječnja 2023.

Treba mu dom

"Njemu treba kutak u nečijem srcu i domu. Netko tko će olakšati i uljepšati ostatak njegovog života, netko tko je tu kad sviće zora, caruje dan i suton se pretvara u noć. Znamo, mnogi će pomisliti da se ne mogu nositi s ishodom nedovoljno godina koje mu preostaju do njegovog konačnog odlaska.

Ali isto tako znamo da postoji i ona možda manja skupina koja bezuvjetno daje ne očekujući mnogo. Oni kojima dušu puni tuđa sreća. Oni koji prepoznaju ranjenu dušu i ne boje se napraviti korak i pružiti im ljubav i pomoć. Nero je mio i drag, nezahtjevan psić. Želimo mu sjaj u očima i topao zagrljaj", piše u objavi.

Pročitajte više