14-godišnja curica spasila štence koje je netko u Lici ostavio u vrećici da uginu

Foto: Facebook

14-GODIŠNJA djevojčica iz Zagreba spasila je život štencima koje je netko u Lici ostavio u plastičnoj vrećici u grmlju da uginu.

Na povratku s mora, kamo je išla s obiteljskim prijateljima koji imaju kćer njezinih godina, stali su u mjestu Čovići, a djevojčice su se odlučile prošetati prije nastavka puta.

Pet tek okoćenih štenaca netko je ostavio da uginu na vrućini

Najednom su iz grmlja začuli cviljenje, a kada su se približile da vide o čemu se radi, prizor ih je šokirao.

"Iz grma je virila crvena najlonska vrećica, zavezana. U njoj pet mrvica koje još nisu progledale, puni izmeta, muha, svi s pupčanim vrpcama. Upareni od vrućine. Odmah je otvorila širom vreću i zvala me. Onda se rastrčala po okolici da nađe nekaj u kaj da ih stavi. Našla je kašeticu", ispričala je majka djevojčice u objavi na Facebooku.

Dragi ljudi, neznani i znani. Evo,rijeseno je! Psici su na sigurnom. A ja sam najponosnija mama na svijetu. Znaci, moja...

Objavljuje Danijela DjurićSubota, 13. kolovoza 2022.

"Očistila ih je koliko je mogla i iz svog kofera izvadila svoju robu da ih umota. U gumenu rukavicu je natočila mlijeko i pokušala ih nahraniti. Samo je jedan povukao. Pa su našli neku bočicu i tak je probala. Na kraju se ispostavilo da trenutna spasiteljica živi doslovno par kuća dalje i preuzela je malene. Nije htjela uzeti ni novac za mlijeko, ništa.

"Ovo nek bude pouka svima koji nađu životinjicu u potrebi, a imaju 100 izgovora da ne pomognu. Pomogli su nam drugi ljudi, ali onaj prvi ključni korak napravila je djevojčica od 14 godina", zaključila je majka.

Pročitajte više