Akcija "Udomljavanje je fora" na Trgu bana Jelačića

Foto: Azil Dumovec

I OVE subote na Trgu bana Jelačića održat će se akcija Udomljavanje je fora u organizaciji Grada Zagreba i Ustanove Zoološki vrt u suradnji s udrugom Prijatelji životinja.

Od 9 do 15 sati na velikom štandu kod sata moći ćete kupiti maramu za pse ili neku od majica a sve donacije ovaj put idu za nabavu automobila za dvije volonterke Petru i Sisi.

" I njih dvije odlaze u škole, vrtiće i knjižnice, i shvatili smo da je to prekrasno druženje djece i životinja. Tim edukacijama djece uče o suživotu sa životinjama, što je zapravo jako super pošto smo u ovako velikom gradu gdje možda nemaju priliku družiti se s njima. Onda smo odlučili nabaviti jedan autić za njih dvije koji će biti baš za edukacije i koji će moći u svakom trenutku otići gdje god treba.", kaže voditeljica skloništa u Dumovcu Tatjana Zajec

Tijekom ove godine Petra & Sisi su na edukacijskim radionicama skloništa posjetile preko 3000 djece.

U više od 80 radionica dovodili su veterinare, trenere životinja, različite pse i mačke, a odaziv djece i roditelja je bio jako velik. Osim radionica za djecu i roditelji, u Dumovcu su ove godine pokrenuli i radionice za volontere, koji su uvijek potrebni: " Volonteri su jako bitni svakom skloništu i mi se trudimo naravno imati što više volontera, jer psima ovdje zasigurno nikad nije dosta šetanja i oni to jako vole. Sad primamo volontere po posebnom jednom programu, gdje oni prvo prolaze i sami edukaciju, i mi im isto nudimo i škole da oni sami nauče raditi sa životinjama, što je i njima puno zanimljivije."

Također poručuju da ako nemate slobodnog vremena za volontiranje, pomoći možete i na drugačije načine: " Uvijek svatko od nas može sjesti za kompjuter, pronaći nekog psa na galeriji skloništa ili bilo koje udruge za zaštitu životinja, i pomoći pronaći dom toj životinji. Jer umjesto nje će doći neka nova, i sigurno ćete jako puno napraviti."

U skloništu već nekoliko godina provode akciju Zima topla svima, koja i dalje traje, napominje Tatjana.

" Zima dolazi i psi trebaju stare dekice i plahte. Organizirajte u kvartu, među svojim prijateljima, rođacima, u školama, bilo gdje skupljanje starih tih stvari i donesite u sklonište. Napravite nešto dobro, neće vas stvarno ništa koštati, a svi će se dobro osjećati jer ste napravili nešto dobro.", dodaje Tatjana.

Predstavnici skloništa, na trg će dovesti štence Ittu & Jingle-a, dok će Royal Canin udomiteljima ponuditi besplatnu hranu za mjesec dana za udomljene pse i mačke za dva vikenda nakon akcije, te 30% popusta za prvu kupnju u tom periodu.

Pročitajte više